Rose wijn uit Moldavie

Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

De beste Rose wijn uit Moldavie

De beste Rose wijn uit Moldavie vindt u in ons assortiment bij Budgetwijnen.nl. Bij afname van 12 flessen of bij een besteding van € 95,- is de verzending gratis binnen Nederland.

Soorten Rose wijn uit Moldavie

Er zijn verschillende soorten Rose wijn uit Moldavie. Echter denkt u wellicht niet direct aan een wijnland bij het horen van Rose wijn uit Moldavie. Niets is echter minder waar. Echter is Moldavie toch echt wel een wijnland.


Kenmerken Rose wijn uit Moldavie

Eén van de kenmerken van Rose wijn uit Moldavie is dat wijn uit Moldavie als meer dan 5.000 jaar wordt gemaakt en is dit zelfs één van de oudste wijnlanden ter wereld. De meeste wijngaarden in Moldavie zijn aangeplant met bekende Franse druivensoorten. Het was met name Rusland dat het belangrijkste exportland was van Moldavie. Het is met name om politieke redenen dat dit land achter is gebleven in de export naar Rusland, aangezien Rusland de import naar het land heeft stilgelegd. Gelukkig is Moldavie vertrouwd geworden met het produceren en wijnen en hebben zij sinds 2014 een associatieovereenkomst met de EU en dit betekent een belastingvrije toegang tot de EU-markt en dit heeft mooie voordelen voor ons.

U heeft 1 product in de vergelijking Alles wissen Vergelijken