Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Moldavie

3 producten
Sorteer op
Speciale prijs € 6,35
Normale prijs € 6,95
Speciale prijs € 6,35
Normale prijs € 6,95
Speciale prijs € 6,35
Normale prijs € 6,95

De beste Rose wijn uit Moldavië

De beste Rose wijn uit Moldavië vindt u in ons assortiment bij Budgetwijnen.nl. Bij afname van 12 flessen of bij een besteding van € 95,- is de verzending gratis binnen Nederland.

Soorten Rose wijn uit Moldavië

Er zijn verschillende soorten Rose wijn uit Moldavië. Echter denkt u wellicht niet direct aan een wijnland bij het horen van Rose wijn uit Moldavië. Niets is echter minder waar. Echter is Moldavië toch echt wel een wijnland.


Kenmerken Rose wijn uit Moldavië

Eén van de kenmerken van Rose wijn uit Moldavië is dat wijn uit Moldavië als meer dan 5.000 jaar wordt gemaakt en is dit zelfs één van de oudste wijnlanden ter wereld. De meeste wijngaarden in Moldavië zijn aangeplant met bekende Franse druivensoorten. Het was met name Rusland dat het belangrijkste exportland was van Moldavië. Het is met name om politieke redenen dat dit land achter is gebleven in de export naar Rusland, aangezien Rusland de import naar het land heeft stilgelegd. Gelukkig is Moldavië vertrouwd geworden met het produceren en wijnen en hebben zij sinds 2014 een associatieovereenkomst met de EU en dit betekent een belastingvrije toegang tot de EU-markt en dit heeft mooie voordelen voor ons.