Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Zoete rose

3 producten
Sorteer op
Speciale prijs € 6,89
Normale prijs € 7,90
Speciale prijs € 6,95
Normale prijs € 7,50

Zoete rose wijn bestellen bij Budgetwijnen

Roséwijn heeft de laatste jaren een behoorlijke opleving gekend. Het is de go-to brunchdrank geworden en de officiële zomerwijn die wordt aangeprezen door social media influencers en brunch liefhebbers over de hele wereld. Maar roséwijn is niet alleen voor de zomer, voor brunch, voor millennials of voor liefhebbers van zoete wijn. Roséwijn is zelfs de meest diverse en veelzijdige wijn die er is en we zijn er zeker van dat er een zoete rose wijn in het assortiment van Budgetwijnen te vinden te vinden is die u zal bevallen.

Hoewel het misschien een nieuwe rage lijkt, is zoete roséwijn eigenlijk een van de oudste soorten wijn. En er zijn heel veel soorten rosé, elk met hun eigen unieke aroma's en heerlijke smaakprofielen. Of u nu houdt van zoete Frosé-slushies, of een blush-wijn zo droog als de woestijn, deze mooie roze drankjes hebben veel te bieden.

Hoe weet je of rosé zoet of droog is?

De vraag is natuurlijk, hoe weet je of roséwijn zoet of droog is? Wat zijn de beste zoete roséwijnen – en de beste droge? 
Nu de verkoop van rosé jaarlijks met meer dan 40% groeit, is het tijd om ervoor te zorgen dat deze wijn ook echt goed begrepen wordt.

Roséwijnen kunnen van stroperig zoet tot kurkdroog zijn. Oudere rosé soorten die in Frankrijk en Spanje worden geproduceerd, zullen over het algemeen vrij droog zijn, terwijl nieuwere roséwijnen vaak meer zoet zijn. Natuurlijk zijn er veel uitzonderingen, vanwege het terroir van een regio (de bodem, het weer, het klimaat, etc) en de persoonlijke keuzes van de wijnmakers.

De wijnbereiding van zoete rose wijn

Sommige zoete wijnsoorten zijn van nature zoet, terwijl andere op die manier worden gemaakt door middel van wijnbereidingstechnieken. Echt, elke roséwijn kan in een zoete stijl worden geproduceerd door de fruitsuikers niet te vergisten tot alcohol. Dit proces staat bekend als Stuck Fermentation.

Semi zoete rose wijn

Sommige rosés passen niet precies in het zoete of droge deel van de zoetheidskaart van roséwijnen. Dat kan zijn vanwege inherente eigenschappen van de druif, of vanwege de grote variatie in zoetheid binnen het ras. Bij deze wijnen is het altijd het beste om niet uit te gaan van het zoetheidsniveau en goed op het wijnetiket te kijken om de tonen en het suikergehalte in de wijn te begrijpen.

Bekijk hier al onze rosé wijnen.