Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Sir Edmond Gin 0,70LTR

5/5.0 (41 reviews)
Sir Edmond Gin is een evenwichtige gin die geproduceerd wordt met veel inspanning. De gin wordt gemaakt door een selectie van fijne rauwe planten, de beste botanische planten worden wereldwijd gepakt.
minus plus
  • Koop 6 voor € 38,50
  • Koop 12 voor € 37,85
  • Koop 18 voor € 37,25
Levertijd wordt berekend...
Kom je er niet uit?
We zijn beschikbaar op werkdagen van 08:30 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Details

Sir Edmond Gin 0,70LTR

Sir Edmond Gin is een evenwichtige gin die geproduceerd wordt met veel inspanning. De Nederlandse gin wordt gemaakt door een selectie van fijne rauwe planten, de beste botanische planten worden wereldwijd gepakt. Deze botanische planten worden op zorgvuldige en unieke manier geselecteerd hierdoor creëert men een unieke en delicate formule. 

Een Reis door Exotische Smaken

Sir Edmond Gin onderscheidt zich door het gebruik van unieke botanicals, waaronder vanille, kruidnagel en kaneel. Deze exotische toevoegingen creëren een gin met een ongeëvenaarde complexiteit en een intrigerend smaakprofiel. Met elke slok proef je de harmonieuze samensmelting van zoete vanille, warme kruiden en verfrissende citrus. De gin is zowel toegankelijk als gedurfd, waardoor het een favoriet is onder fijnproevers die op zoek zijn naar iets unieks.

Sir Edmond Gin puur of in de mix

Sir Edmond Gin nodigt uit tot creativiteit in de cocktailwereld. Of je nu kiest voor een eenvoudige Gin Tonic met een sinaasappelschijfje of een complexere creatie, de veelzijdigheid van deze gin maakt het een uitstekende keuze voor elke mixologist. Ontdek de verrassende wereld van Sir Edmond Gin en laat je betoveren door de exotische smaakcombinaties die elke slok tot een avontuur maken. Proost op de kunst van gedurfde smaken en tijdloze elegantie!

De unieke kenmerken van gin

Het unieke en kenmerkende karakter van gin ontstaat door de infusie van jeneverbessen en andere botanicals tijdens het productieproces. Jeneverbessen, afkomstig van de jeneverbesstruik, spelen een centrale rol en vormen de essentie van gin. De bessen worden vermengd met een basisalcohol, vaak gemaakt van graan, en vervolgens gedistilleerd. Wat gin echter zo intrigerend maakt, is de toevoeging van verschillende botanicals, die variëren van kruiden en specerijen tot citrusvruchten, bloemen en zelfs wortels.

Sir Edmond

Sinds enkele jaren heeft Nederland officieel haar eerste onalledaagse gin merk, genaamd Sir Edmond Gin. Door de toevoeging van vanille is het de allereerste vanille infused gin, wat leidt tot een ongebruikelijke fluweelzachte smaak en licht gouden kleur. Voor het verwezenlijken van Sir Edmond Gin was ambitie en tijd nodig, waardoor er ruim een jaar besteed is aan de ontwikkeling. De gin is gedestilleerd uit jeneverbes, kardemom, kaneel, gember en engelwortel en vervolgens infused met vanille. Dit allen resulteert in een exceptionele expressie: zacht, verfijnd en delicaat.

Edmond Albius, waar de naam van de gin op geïnspireerd is, was een plantagewerker die in 1841 op 12-jarige leeftijd op het eiland Réunion een ongebruikelijke handmatige vaardigheid bedacht om de vanille orchidee te bestuiven. Edmonds handmatige bestuivingsvaardigheid wordt vandaag de dag nog steeds toegepast voor de wereldwijde productie van vanille. De beste vanille die beschikbaar is op de markt komt vandaag de dag van het eiland Réunion, ook wel bekend als Bourbonvanille.

Maak ook kennis met de overige dranken van Sir Edmond

Meer informatie
Soort Gin
Merk Sir Edmond
Land Nederland
Artikelnummer 20170207G
Extra info jaargang De aangegeven jaargang is onder voorbehoud (indien van toepassing). Wanneer u zeker wilt zijn van een jaargang kunt u contact opnemen met onze klantenservice.
Reviews
star star star star star
Love it!
Gewoon een super lekkere gin, die iedereen een keer geprobeerd moet hebben. Zeker ook leuk om cadeau te geven.
star star star star star
Top!
Verassende gin met een rijke smaak en veel combinatie mogelijkheden. Zeker het proberen waard.
star star star star star
Uniek product
Sir Edmond Gin is een gin met een unieke smaak, namelijk vanille. De vanille is de beste ter wereld en is afkomstig van het eiland La Reunion. Er zit dus ook heel wat tijd nodig om deze gin te ontwikkelen. Dit proef je terug in de gin, het is een product wat bij het maken van verschillende drankjes gebruikt kan worden. Echt een aanrader om een keer uit te proberen.
Kom je er niet uit?
We zijn beschikbaar op werkdagen van 08:30 tot 17:00
Neem contact met ons op