Sloane's Dry Gin Original 0,70LTR

Sloane's Dry Gin Original heeft verse citrusvruchten zoals zoete sinaasappelen en citroenen uit Spanje. Daarnaast heeft de gin individuele gedistilleerde kruiden: jeneverbes en iriswortel uit Italië, koriander uit Marokko, engelwortel, kardemompeulen en zoethout uit India, vanillebonen uit Madagaskar.

Normale prijs € 26,95 Speciale prijs € 24,75
Levertijd: Zo snel mogelijk
SKU
20170208

Sloane's Dry Gin Original wordt met de hand gemaakt, in kleine series. Dit destillatieproces vindt plaats in Nederland bij de destilleerderij van Sloane’s. Hierbij wordt gebruik gemaakt van citrusvruchten en individueel gedestilleerde kruiden. Sloane's Dry Gin Original heeft verse citrusvruchten zoals zoete sinaasappelen en citroenen uit Spanje. Daarnaast heeft de gin individuele gedistilleerde kruiden: jeneverbes en iriswortel uit Italië, koriander uit Marokko, engelwortel, kardemompeulen en zoethout uit India, vanillebonen uit Madagaskar.

Sloane's Gin

In zijn zoektocht naar de perfecte combinatie van plantenextracten om jenever te maken, werd de meesterdestillateur en blender van Sloane’s gegrepen door de omvang en de volledigheid van de botanische privé-collectie van Sir Hans Sloane (1660-1753). Deze collectie vergaarde Sloane tijdens zijn leven; het vormde de basis van de collecties van het British Museum en het Natural History Museum. In de beginperiode van de Engelse gin is de botanische collectie van Sir Hans Sloane ongetwijfeld van grote invloed en betekenis geweest. Het introduceerde in het Engeland van de 18e eeuw exotische, botanische ingrediënten als jeneverbessen, zoethout, vanillestokjes, korianderzaden, iriswortel, kardemomzaden, engelwortel en verse citroenen en verse sinaasappels die de basis hebben gelegd voor het aromatiseren van gins.

Maak ook kennis met de overige dranken van Sloane's Gin

Meer informatie
Categorie Fris & Citrus
Inhoud 0,70 liter
Alcoholpercentage 40%
Merk Sloane's
Land Verenigd Koninkrijk
Schrijf je eigen review
Plaats een review over:Sloane's Dry Gin Original 0,70LTR
Uw waardering