Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Tenuta Rapitalà

5 producten
Sorteer op
Speciale prijs € 10,65 Normale prijs € 11,95
Speciale prijs € 10,65 Normale prijs € 11,95
Speciale prijs € 10,65 Normale prijs € 11,95
Speciale prijs € 10,65 Normale prijs € 11,95

Tenuta Rapitalà

Over Tenuta Rapitalà

Tenuta Rapitalà, gelegen in het hart van Sicilië ,Italië strekt zich uit over 225 hectare aan prachtige wijngaarden. In 1968 werd het wijnhuis opgericht door de ouders van de huidige eigenaar, Graaf Laurent Bernard De La Gatinais. Dankzij de Franse achtergrond van Graaf Laurent's vader was Rapitalà pionier in Sicilië door internationale druivenrassen aan te planten. Vandaag de dag geniet het wijnhuis een uitstekende reputatie vanwege de hoogwaardige en gevarieerde wijnen, waarbij traditie en innovatie hand in hand gaan. Silvio Centonze, de wijnmaker, en landbouwkundige Ignazio Arena zetten zich in voor een milieuvriendelijke aanpak, waarbij ze streven naar duurzaamheid. Het wijnhuis maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen, zoals windmolens die op de heuvels rondom het landgoed staan, om zo ecologisch verantwoord mogelijk te werken.

De naam "Rapitalà" is afgeleid van het Arabisch en betekent "land van God". Op Sicilië zijn nog steeds Arabische teksten en architectuur te vinden als gevolg van de Saraceense invloed in het verleden. Deze culturele achtergrond heeft ook zijn stempel gedrukt op Tenuta Rapitalà, waar de connectie met het land en het goddelijke in de naam weerspiegeld wordt. Het wijnhuis is geïnspireerd door deze rijke historie en blijft trouw aan zijn Siciliaanse erfgoed, terwijl het tegelijkertijd nieuwe wegen verkent in de wijnproductie. Bij een bezoek aan Tenuta Rapitalà kunt u genieten van de unieke combinatie van traditie, innovatie en een prachtig landschap, terwijl u de heerlijke wijnen proeft die het resultaat zijn van de harmonie tussen mens en natuur.

De Rapitala Nero d'Avola Sicilia

De Rapitala Nero d'Avola Sicilia is een uitstekende rode wijn die afkomstig is uit de prachtige wijnstreek Sicilië in Italië. Tenuta Rapitalà, het gerenommeerde wijnhuis achter deze wijn, heeft met zorg en vakmanschap de Nero d'Avola druiven tot hun volle potentieel gebracht. Het resultaat is een wijn met een vol en zacht smaakprofiel dat moeiteloos harmonieert met diverse gerechten. Of het nu gaat om verfijnd wit vlees, sappig rood vlees of smaakvolle kazen, deze Nero d'Avola Sicilia voegt een extra dimensie toe aan elke maaltijd.

Elke fles Rapitala Nero d'Avola Sicilia bevat 75 CL pure wijnbeleving, wat gelijk staat aan ongeveer zes glazen van deze heerlijke rode wijn. Het is de perfecte keuze voor een intiem diner, een gezellig samenzijn met vrienden of gewoon om van te genieten op een ontspannen avond. Bovendien kunt u de wijn bestellen in een meervoud van 6 flessen, zodat u altijd voldoende voorraad heeft om te delen of om van te genieten op verschillende gelegenheden. Proef de passie en vakmanschap van Tenuta Rapitalà in elke slok van de Rapitala Nero d'Avola Sicilia en laat u betoveren door de rijke Siciliaanse wijntradities die in elke druppel tot leven komen.