Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Terroirs et Talents

4 producten
Sorteer op
Speciale prijs € 21,50 Normale prijs € 24,75
Speciale prijs € 12,50 Normale prijs € 14,40
Speciale prijs € 19,95 Normale prijs € 22,95
Speciale prijs € 11,95 Normale prijs € 13,75

Terroirs et Talents

Een echte familiewijn: Terroirs et Talents

Terroirs et Talents is een commerciële vereniging van diverse familiedomeinen gevestigd tussen de prachtige regio's van de Beaujolais en de Mâconnais. De vereniging werd opgericht in 2007 als gevolg van een samenwerking tussen Hervé Dupond en Xavier Barbet, twee mannen met een lange geschiedenis in de wijnbouw. Later voegde Grégory Barbet zich bij het project, met dezelfde visie en filosofie.

Deze natuurlijke en menselijke chemie vormt de kern van Terroirs et Talents en heeft geleid tot de ontwikkeling van de vereniging met andere domeinen door de jaren heen. Het doel is om synergieën te consolideren en zo efficiënte diensten en een breder scala aan wijnen aan te bieden aan klanten.

De familiedomeinen van Terroirs et Talents hebben een lange geschiedenis in de wijnbouw, sommige al sinds de 16e eeuw! Elk domein behoudt zijn eigen etiket en identiteit, terwijl Terroirs et Talents de wijnen van elke entiteit commercialiseert.

Deze domeinen delen dezelfde fundamentele waarden, waaronder een toegewijde zorg voor de wijngaarden en de bodem, respect voor het milieu en de valorisatie van de verschillende microklimaten. De wijnen worden per perceel opgevoed voordat ze worden gemengd, de oogst gebeurt met de hand en de vinificatie is respectvol voor de druif.

Het wijnhuis maakt gebruik van traditionele wijnbouwtechnieken, zoals handmatig plukken, zachte persing en het fermenteren van de druiven in roestvrijstalen tanks of houten vaten. Het proces wordt zorgvuldig gecontroleerd door het team van Terroirs et Talents om ervoor te zorgen dat de wijnen van hoge kwaliteit zijn en de specifieke kenmerken van de terroirs weerspiegelen. De vereniging biedt een uitgebreide selectie van wijnen van verschillende domeinen en is geschikt voor zowel de beginnende wijnliefhebber als de doorgewinterde kenner.

Een Witte wijn van een speciaal merk

De Domaine Romy Clos de la Chapelle Bourgogne Chardonnay is een bijzondere wijn die geproduceerd wordt door Terroirs et Talents. Deze wijn is zeer geliefd en dat is niet zonder reden. Het is namelijk afkomstig van een prachtig wijndomein dat gelegen is op een heuvelrug met een zuidelijke expositie. Dit zorgt voor optimale omstandigheden voor de rijping van de Chardonnay druiven.

De druiven worden met de hand geplukt en zorgvuldig geselecteerd voordat ze geperst worden. Het sap wordt vervolgens gefermenteerd in eikenhouten vaten, waarbij de wijnmaker het proces nauwlettend in de gaten houdt. Na een rijping van ongeveer 12 maanden wordt de wijn gebotteld en kan deze nog enige tijd verder rijpen op de fles voordat hij klaar is om te drinken.

Het resultaat is een wijn met een prachtige goudgele kleur en heerlijke aroma's van rijpe perzik, peer en vanille. De subtiele tonen van eikenhout maken de smaakbeleving compleet. De wijn heeft een volle en ronde smaak en een heerlijk lange afdronk.

Een ander aspect dat deze wijn bijzonder maakt, is de filosofie van duurzame landbouw die Terroirs et Talents hoog in het vaandel heeft staan. Het respecteren van het milieu en het optimaliseren van de gezondheid van de wijngaarden is voor deze wijnmakerij vanzelfsprekend. Hierdoor is deze wijn niet alleen heerlijk om te drinken, maar ook een verantwoorde keuze voor het milieu en de maatschappij.

Terroirs et Talents bestellen bij budgetwijnen.nl

Bij Budgetwijnen.nl kunt u genieten van een ruime selectie van heerlijke Terroirs et Talents wijnen. Onze aanbieding van gratis verzending binnen Nederland bij aankoop van minimaal 12 flessen, maakt het nog makkelijker om uw favoriete wijn te bestellen. Onze betrouwbare bezorgdienst zorgt voor veilige en tijdige levering van uw bestelling, zodat u thuis kunt genieten van de heerlijkste wijnen. Ontdek en bestel nu de meest smaakvolle en betaalbare wijnen op onze website.