Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Veuve Amiot

3 producten
Sorteer op
Speciale prijs € 10,95 Normale prijs € 11,95
Speciale prijs € 10,95 Normale prijs € 11,95

Veuve Amiot

Franse Veuve Amiot kwaliteitswijn

Veuve Amiot is een mousserende wijn voor alle feestelijke gelegenheden. De wijn is afkomstig uit de Franse Saumur, in de Loire-vallei, waar al sinds de 17e eeuw wijnen worden gemaakt met een natuurlijke sprankeling en elegantie. In het pittoreske plaatsje Saint-Hilaire-Saint-Florent, vlak naast de stad Saumur, liggen de Saumur wijnhuizen gebroederlijk naast elkaar. In het hart van het dorp stichtte Elisabeth Amiot, de weduwe ('veuve') van een wijnkoper, in 1884 Maison Veuve Amiot.

Het unieke mousseren van Veuve Amiot komt op geheel natuurlijke wijze tot stand. Na het bottelen rust de wijn in de monumentale keldergangen onder het huis. Als de wijn voldoende gerijpt is, vindt een tweede gistingsproces plaats. De flessen worden met de hals naar beneden in een rek geplaatst en vervolgens dagelijks met de hand gedraaid om het bezinksel naar de hals van de fles te laten zakken. Hierna wordt het bezinksel verwijderd en worden de flessen definitief afgesloten met een traditionele kurk.

Veuve Amiot Demi Sec

Veuve Amiot Demi Sec is een aanrader uit het Veuve Amiot aanbod met een betaalbare prijs. Het is een blend van twee druivensoorten: 85% Chenin en 15% Chardonnay. Veuve Amiot Demi-Sec is een rijke, stevige mousserende wijn. 

Veueve Amiot wijn bestellen bij Budgetwijnen

Uiteraard heeft Budgetwijnen de beste Veuve Amiot wijnen voor u geselecteerd. Indien u vragen over de wijnen of het bestelproces heeft, neem dan contact met ons op. Wij staan u graag te woord!