Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Veuve Clicquot Champagne

4 producten
Sorteer op
Speciale prijs € 57,95 Normale prijs € 59,95
Speciale prijs € 59,95 Normale prijs € 64,95
Speciale prijs € 52,95 Normale prijs € 56,95

Veuve Clicquot

Veuve Clicquot Champagne is het op één na grootste champagnehuis ter wereld. Dit champagnehuis is opgericht in 1772 door Philippe Clicquot, maar draagt de naam van de Veuve Clicquot Champagne sinds de 19e eeuw. Nadat de weduwe Nicole-Barbe Clicquot-Ponsardin er alleen voor kwam te staan, wijdde zij zich met hart en ziel aan de zaak. Zij heeft het huis sterk en groot gemaakt. In Reims en omstreken kreeg ze al snel de respectvolle bijnaam “La Grande Dame de la Champagne”.

Veuve Clicquot kopen bij Budgetwijnen.nl

De ruggengraat van de champagnes van Veuve Clicquot wordt gevormd door de pinot noir. Dat geldt helemaal voor de Brut Non Vintage, waarin de huisstijl op z’n sterkst tot uitdrukking komt. Samengesteld uit 50 tot 60 verschillende Crus met 50 procent of meer pinot noir, zo’n 30 procent chardonnay en de rest pinot meunier en wel 35 tot soms 40 procent reservewijnen uit oudere jaren.

Veuve clicquot Brut

Veuve clicquot Brut is het paradepaardje van Veuve clicquot. Deze droge Champagne heeft een vol, rijk en krachtig karakter en is één van de bestverkochte mousserende wijnen van de wereld.

Veuve Clicquot Rose

Veuve Clicquot Rose is een heerlijke rosé champagne van het befaamde champagnehuis Veuve Clicquot. Een frisse en fruitige champagne die ideaal geserveerd kan worden tijdens een warme zomeravond of om iets te vieren.