Viña San Pedro wijnen
San Pedro 35 South Organic Cabernet Carmenére Merlot is gemaakt van druiven die van de Maipo- en Rapel Valley komen. De geur is van rijp rood fruit met zachte kruidige tonen. De smaak is stevig met rijpe tannines en een aanhoudende afdronk.
San Pedro 35 South Carmenére Reserva heeft een rijp en fruitig bouquet, waarin ook kruidigheid te bespeuren is. De smaak is goed geconcentreerd met fijne tannines en een goed aanhoudende afdronk.
San Pedro 35 South Cabernet Sauvignon Reserva wordt gemaakt van druiven die uit de beste wijngaarden komen. De wijn is robijnrood van kleur met in de geur rijp rood fruit. De smaak is geconcentreerd met licht zoete, fijne tannines en een nablijvende afdronk.
San Pedro 35 South Variental Cabernet Sauvignon heeft een dieprode kleur en het bouquet is intens met impressies van rood fruit, bessen en kersen. De smaak is heerlijk medium bodied, rijk met zachte tannines en een prettige afdronk.
San Pedro 35 South Chardonnay Reserva komt van een druiven selectie uit een van hun beste wijngaarden. De wijn heeft een gelige kleur en de geur van tropisch fruit en citrus tonen. De smaak is zacht en rond met prettige frisheid in de afdronk.
San Pedro 35 South Varietal Sauvignon Blanc heeft een bleekgele kleur met een zweem van groen. In de geur is naast een groenige impressie (tomatenblad) grapefruit, ananas en mango te herkennen. De smaak is fris met evenwichtige zuren en fruitigheid.
San Pedro 1865 Carmenere wordt gemaakt van de beste stokken die San Pedro in Maule Valley heeft. Na de handmatige oogst volgt 5 dagen schilinweking en vinificatie gedurende 30 dagen. De wijn is diep paarsrood en heeft aroma's van bramen, zwarte kersen, pruimen en kruiden maar ook vanille en chocola. De smaak is vol, rond met een lange afdronk.
San Pedro 1865 Cabernet Sauvignon wordt gemaakt van de beste Cabernet stokken die San Pedro in Maipo Valley heeft. De wijn is diep robijnrood met een zweem paars. Het bouquet heeft aroma's van cassis, kersen en pruimen alsmede tonen van mokka en ceder. De smaak is intens met goed evenwicht tussen de tannines, zuren en het effect van het eiken.
San Pedro 1865 Syrah komt uit de beste wijngaard in Los Quillayes in de Cachapoal Valley. De druiven werden bij optimale rijpheid handmatig geoogst. De wijn is paarsrood en heeft aroma's van bramen, kersen, pruimen, kruiden maar ook tabak en chocola. De smaak is rijk en rond met tannines die zijn verwezen. De wijn heeft een iets rokerige finale die lang nablijvend is.
San Pedro 1865 Sauvignon Blanc is een eerbetoon aan de oprichting van Viña San Pedro, nu 150 jaar geleden. Deze Sauvignon Blanc komt uit hun wijngaard in Leyda Valley, gelegen op 4 kilometer van de Stille Oceaan. De smaak is heerlijk fris met aroma's die doen denken aan citrus, grapefruit en witte asperges.
Molina Syrah Reserva komt uit de Pencahue regio in de Maule Valley. Hier is de Syrah in zijn element. Door de verkoelende invloed van de hoge toppen van de Andes, kunnen de druiven er langzaam rijpen. De wijn is diep violet van kleur met een fijne geur van cassis, pruimen, viooltjes en op de achtergrond chocolade en vanille.
Molina Pinot Noir Reserva is als wijn zeer geliefd, maar bij de wijnboer een druif die moeilijk tot succes te verbouwen is. Door de nabijheid van de Stille Oceaan die een verkoelend effect heeft en aan de oostkant de hoge toppen van de Andes die 's nachts die temperatuur flink doen dalen. De druif kan hierdoor heel goed zijn aroma's ontwikkelen. De smaak is mooi rijp met aardse tonen en vanille.
Molina Merlot Reserva komt van de Cachapoal regio, die tegewoordig gezien wordt als de beste regio voor Merlot, vanwege de zeer geschikte bodem en het gunstige klimaat. Deze wijn heeft een lichte kersenrode kleur met een intens fruitige geur van bessen, pruimen en op de achtergrond vanille. De smaak is fruitig, soepel en rond: echt een elegante Merlot.
Molina Carmenére Reserva wordt gezien als een Chileense specialiteit. In 1994 ontdekte een Franse professor in de oenologie dat wat de Chilenen aanzagen voor een kloon van Merlot in feite de Carmenère variëteit betrof. Deze Carmenére heeft een diep paarse kleur met aroma's van pruimen, kruiden en tabak.
Molina Cabernet Sauvignon Reserva komt uit de Cachapoal Valley, Colchagua Valley en de Maule Valley, vormen de perfecte basis voor deze wijn. Door druiven uit drie terroirs te gebruiken, verkrijgt men complexiteit. De rijping gedurende 12 maanden op Frans eiken vaten doet de rest. De smaak is fruitig met plezierige rijpe tonen, goede structuur en ronde tannines.
Molina Rosé Reserva is helder roze van kleur en heeft een elegante, fruitige neus van frambozen, watermeloen en kersen. Deze heerlijke eigenschappen zetten zich voort in de smaak die vanwege de aanwezige zuren lekker fris en 'crispy' is.
Molina Chardonnay Reserva is helder geel van kleur en heeft een romige, frisse smaak. De Chardonnay druiven voor de Castillo de Molina heeft San Pedro staan in hun beste wijngaarden in Casablanca Valley. De Pacific Oceaan heeft een temperende invloed, waardoor de druiven langzaam kunnen rijpen en ook fijne zuren bewaren. Een goede evenwichtige wijn.
Molina Sauvignon Blanc Reserva heeft een lichtgele kleur met tonen van citrus en mineraliteit. De smaak heeft iets van groene appel, groene peper en is mooi strak droog. De Elqui Valley heeft qua bodem en microklimaat zeer goede omstandigheden voor Sauvignon Blanc.
Viña San Pedro
Viña San Pedro is de naam van het wijnbedrijf dat in 1865 door de broers Bonifacio en José Gregorio Correa Albano in Molina werd opgericht. Zij zijn de vijfde generatie. Het bedrijf is een van de grootste en oudste exporteurs van Chileense wijn. Ze produceerden hun eerste wijnen met lokale druivensoorten. Deze werden later vervangen door edele wijnstokken uit Zuid Frankrijk en Duitsland. In feite starten zij de wijnbouw in Curicó Valley. Ze hebben een van de meeste uitgestrekte wijngaarden in heel Latijns Amerika met 1200 hectare. De belangrijkste wijngaard van San Pedro, de wijnkelder en de honderd jaar oude ondergrondse Cava kelder liggen in Molina in de Curico vallei, 200 kilometer ten zuiden van Santiago.