Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Vinhos Barbeito

8 producten
Sorteer op
Speciale prijs € 39,75 Normale prijs € 44,95
Speciale prijs € 39,75 Normale prijs € 44,95
Speciale prijs € 39,75 Normale prijs € 44,95
Speciale prijs € 39,75 Normale prijs € 44,95
Speciale prijs € 13,45 Normale prijs € 14,95
Speciale prijs € 13,45 Normale prijs € 14,95
Speciale prijs € 13,45 Normale prijs € 14,95
Speciale prijs € 13,45 Normale prijs € 14,95

Vinhos Barbeito

Over Vinhos Barbeito

Vinhos Barbeito, opgericht door Mario Barbeito de Vasconcelos in 1946, heeft een interessante geschiedenis binnen de wereld van Madeira-wijnen. Hoewel het een relatief late start had in vergelijking met andere Madeira-huizen die al in de 19e eeuw werden opgericht, wist het snel terrein te winnen en een solide reputatie op te bouwen.

In plaats van zich te beperken tot het telen van hun eigen druiven, verwierf Barbeito al vroeg grote voorraden van gerenommeerde wijnboeren, waardoor ze snel met langgerijpte Madeira-wijnen op de markt konden komen. Het vermogen van Barbeito om deze hoogwaardige Madeira's aan te bieden en tegelijkertijd hun eigen wijngaarden te exploiteren, was een belangrijke factor in het vestigen van hun stevige positie in de Madeira-markt.

In 1985 nam dochter Manuela, die al sinds 1976 in het bedrijf werkzaam was, het leiderschap over na het overlijden van haar vader, Mario. Onder haar leiding en in samenwerking met Ricardo Vasconcelas de Freitas, werd er in 1991 een joint venture gestart met de Kinoshta-familie. Deze samenwerking betekende een belangrijke stap voorwaarts voor Barbeito, omdat ze zich nu volledig konden toeleggen op het rijpen, produceren en blenden van de allerbeste kwaliteits-Madeira's.

Het streven van Barbeito was om Madeira-wijnen te produceren met een unieke stijl en een onderscheidende Barbeito-handtekening. Ze kozen bewust voor een zeer natuurlijke benadering, waarbij ze afstand deden van gebruikelijke praktijken zoals het ontzuren of het toevoegen van karamel om de kleur aan te passen, die vaak worden toegepast bij het maken van Madeira. In plaats daarvan wilden ze wijnen creëren die de natuurlijke essentie van Madeira vastleggen en de puurheid van het terroir en de druiven tot uitdrukking brengen.

Deze gedurfde benadering heeft Barbeito een unieke positie gegeven in de wereld van Madeira-wijnen. Hun wijnen, met hun typische Barbeito-stijl, worden gewaardeerd door kenners en liefhebbers over de hele wereld. Het is een eerbetoon aan de toewijding van het bedrijf om te streven naar perfectie en de rijke tradities van Madeira te eren, terwijl ze tegelijkertijd innovatie en authenticiteit omarmen. Barbeito blijft een pionier binnen de Madeira-industrie, waarbij ze voortdurend nieuwe wegen verkennen en de grenzen verleggen.

de Barbeito Boal Reserve 5 Year Old

De Barbeito Boal Reserve 5 Year Old, ook wel bekend als Malvasia fina op Madeira, is een wijn met een prachtig halfzoet karakter en een rijke, volle smaak. Deze unieke wijn weerspiegelt de uitmuntende vakmanschap en expertise van het Barbeito-wijnhuis.

Voor deze Boal 5 Year Old wordt de wijn zorgvuldig gerijpt gedurende 5 jaar volgens de traditionele Canteiro-methode, waarbij de vaten worden geplaatst in de warme en vochtige omgeving van de kelders op Madeira. Dit proces, gecombineerd met de invloed van de eikenhouten vaten, zorgt voor een geleidelijke ontwikkeling van de wijn en een harmonieuze integratie van smaken.

Bij het naderen van het glas, betovert deze wijn de zintuigen met zijn betoverende aroma's. Het bouquet onthult een weelderige mix van rozijntjes, subtiel vleugje chocolade en een hint van melasse. Daarnaast zijn er complexe tonen van hazelnoten, walnoten en amandelen, die de diepte en gelaagdheid van deze wijn versterken. Als een waar festijn voor de neus, verrast de wijn ook met geconfijte vruchten zoals vijg, dadel en pruim, die de rijke zoetheid van de Boal-druif versterken.

Bij de eerste slok betovert de Barbeito Boal Reserve 5 Year Old met zijn weelderige zoetheid en complexiteit. De wijn omhult het gehemelte met een zijdezachte textuur en onthult een rijkdom aan smaken. De notige tonen komen prachtig tot uiting en worden versterkt door een subtiele rokerigheid, wat zorgt voor een boeiende en verfijnde smaakervaring. Het samenspel van zoetheid en zuurgraad is voortreffelijk in balans, waardoor elke slok een genot is.

De afdronk van deze geliefde wijn is lang en elegant, met een verkwikkende frisheid die de smaakpapillen blijft prikkelen. Het is een wijn die de perfecte balans tussen zoet en zuur weet te bereiken en daarmee een breed scala aan gastronomische combinaties mogelijk maakt. Of het nu gaat om zachte kazen, rijke desserts of exotische gerechten, de Barbeito Boal Reserve 5 Year Old voegt een heerlijke dimensie toe aan elke culinaire ervaring. Met zijn verfijning, rijkdom en perfecte balans is de Barbeito Boal Reserve 5 Year Old een wijn die de ware essentie van Madeira weerspiegelt. Het is een eerbetoon aan het vakmanschap en de toewijding van het Barbeito-wijnhuis, en een keuze die elke wijnliefhebber zal betoveren.