Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Corsica

1 product
Sorteer op

Witte wijn uit Corsica kopen bij budgetwijnen.nl

Budgetwijnen heeft samen met kenners dé witte wijn uit Corsica voor u geselecteerd. De Terra Antica Chardonnay Vermentino is een heerlijke soepele witte wijn met een milde afdronk. Wist u dat witte wijnen uit Corsica vooral bekend staan als een slanke wijn? Bestel snel en voordelig uw Corsicaanse witte wijn bij budgetwijnen.nl en laat u verassen!

Wijngaarden in Corsica

Dankzij het zonnige klimaat en de constante wind die aanwezig is op het eiland, leent Corsica zich perfect voor de wijnbouw.  De meeste wijngaarden liggen dicht aan de zee op hellingen van heuvels omdat hier de grond en de weersomstandigheden het beste zijn. Corsica heeft een divers aanbod op het gebied van eigen druivenrassen. De meest gehoorde druivenrassen op het gebied van witte wijn uit Corsica zijn vermentinu, muscat en bianco gentile.

Geschiedenis van de kwaliteitsvolle witte wijnen uit Corsica

De wijnbouw in Corsica vind net zoals in andere delen van Frankrijk al eeuwen plaats (sinds de tijd van de Grieken en Romeinen). Helaas is er niet echt sprake van tradities op het gebied van het maken van kwaliteitswijnen. Wijn uit Corsica heeft van vroeger uit niet echt een goede reputatie, er werd vooral bulkwijn geproduceerd. Maar door het invoeren van de AOC Patrimonio tientallen jaren geleden, hebben de wijngaarden zich verbeterd en produceren ze alleen nog maar kwaliteitsvolle wijnen.