Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Patras

1 product
Sorteer op
Speciale prijs € 5,45 Normale prijs € 6,50

Griekse witte wijn uit Patras kopen

Indien u Griekse witte wijn uit Patras wilt kopen bent u bij Budgetwijnen aan het juiste adres. Bij afname van 12 flessen of bij besteding van € 95,- in onze webshop is de verzending binnen Nederland gratis.

Kenmerken Griekse witte wijn uit Patras

Eén van de kenmerken van Griekse witte wijn uit Patras is dat dit voornamelijk zoete wijnen zijn. Zoals bijvoorbeeld de Retsina Patraiki die u vindt in onze webshop. Deze witte wijn wordt gemaakt van diverse druivensoorten en is een met hars gearomatiseerde Griekse wijn. Retsina Patraiki wordt bereid met Savatiano en Roditis druiven. Tijdens de gisting wordt er hars van de Aleppoboom toegevoegd en hierdoor krijgt deze wijn een aparte smaak. Oorspronkelijk komt Retsina wijn uit Griekenland en deze wijn is onderdeel van Tsantali en dit is één van de grootste producenten in deze Griekse omgeving. Verdeeld over meerdere wijngebieden met ongeveer 250 hectare aan wijngaarden vindt de wijnbouw hiervan vooral in het noorden van het land plaats. Er wordt door Tsantali overigens samengewerkt met verschillende wijnboeren uit de omgeving. Retsina Patraiki is erg lekker om te drinken als aperitief, bij borrelhapjes en bij gerechten uit de Aziatische keuken.

Soorten Griekse witte wijn uit Patras

Er zijn verschillende soorten Griekse witte wijn uit Patras, maar er zijn maar enkele wijnen die echt van goede kwaliteit zijn waaronder de Restina Patraiki. Er wordt in Griekenland veel gebruik gemaakt van inheemse druiven bij het produceren van wijnen, maar dit is lang niet altijd geschikt voor export.