Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Basilicata

1 product
Sorteer op
Speciale prijs € 9,39 Normale prijs € 10,80

Witte wijn uit Basilicata kopen

Wilt u witte wijn uit Basilicata kopen? Dan bent u bij Budgetwijnen aan het juiste adres. Bekijk ons assortiment. Wij hebben de beste witte wijn van de hoogste kwaliteit uit Basilicata tegen zeer scherpe prijzen. Daarnaast hanteren wij staffelkorting waarmee uw voordeel nog verder kan oplopen.

Soorten witte wijn uit Basilicata

Er zijn diverse soorten witte wijn uit Basilicata, waarvan de wijngaarden gelegen zijn op steile hellingen van gedoofde vulkanen. Witte wijn uit Basilicata wordt voornamelijk gemaakt van Muskaat, Greco en Malvasia druiven.

Kenmerken witte wijn uit Basilicata

Eén van de kenmerken van witte wijn uit Basilicata is dat dit gebied de armste regio van Italië is en dat er in dit gebied een leegloop is geweest van inwoners en dit is tevens het geval geweest voor wijnboeren. Puur om economische redenen was het niet meer interessant voor veel mensen hier te blijven. Echter zijn de omstandigheden voor de wijnbouw in Basilicata daarentegen erg gunstig, maar de bewerking van de wijngaarden daarentegen is wel weer erg lastig en dit betekent dat machinaal oogsten niet mogelijk is. Zoals u begrijpt lopen de productiekosten dan erg op voor het produceren van witte wijn uit Basilicata. Hiermee is de productie in dit gebied dan ook erg kleinschalig en dat levert dan kwaliteit gezien hoogwaardige wijnen op. De zuurgraad van witte wijn uit Basilicata is goed en de wijnen zijn fris van smaak.