Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Moldavie

5 producten
Sorteer op
Speciale prijs € 6,35 Normale prijs € 6,95
Speciale prijs € 6,35 Normale prijs € 6,95
Speciale prijs € 6,35 Normale prijs € 6,95
Speciale prijs € 13,50 Normale prijs € 15,55
Speciale prijs € 6,95 Normale prijs € 8,50

Witte wijn uit Moldavie kopen

Wilt u witte wijn uit Moldavië kopen? Kijk dan eens op onze website van www.budgetwijnen.nl. Bij hebben een assortiment van onder andere witte wijn uit Moldavië. Bijvoorbeeld van het wijnhuis Radacini. De wijngaarden van dit wijnhuis liggen op dezelfde breedtegraad als de Franse Bordeaux. Moldavië is dan ook een ideaal wijnland omdat dit land voldoet aan alle wensen voor een goed wijnland. Dit klimaat is dan ook ideaal vanwege de verkoeling van de Zwarte Zee, met daarnaast een goede bodem waarop de wijngaarden groeien en voldoende kennis van de producenten. De druiven van het wijnhuis Radacini komen uit de Velui Lui Tra regio.

Soorten witte wijn uit Moldavie

Er zijn diverse soorten witte wijn uit Moldavie. Echter is Moldavie voor de meeste mensen niet echt een wijnland en toch is dit wel zo. Het grootste gedeelte van de wijn uit Moldavie gaat namelijk naar Moskou. Veel van de Moldavische wijngaarden worden aangeplant met bekende Franse druiven en er worden slechts enkele inheemse rassen verbouwd.

Kenmerken witte wijn uit Moldavie

Kenmerken van witte wijn uit Moldavie is onder andere dat het land trots is op zijn wijngaarden vol bekende druivenrassen. Daarnaast is Moldavië de geboortegrond van één van de Roemeense topwijnen; de Cotnari. Het is een goudkleurige witte wijn uit het gelijknamige district. De smaak is zoet en doet denken aan honing. Hij wordt gemaakt van de druivenrassen Grasa en Fateasca. Voor Moldavie is de wijnbouw één van de belangrijkste sectoren voor deze toch wel zeer slechte economie.