Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Beiras

1 product
Sorteer op
Speciale prijs € 74,95 Normale prijs € 79,95

Witte wijn uit Beiras kopen

Indien u witte wijn uit Beiras wilt kopen bent u bij Budgetwijnen aan het juiste adres. Wij hebben enkel hoogwaardige kwaliteit als het gaat om witte wijn uit Beiras. Indien u 12 flessen bestelt of een bedrag besteedt van € 95,- is de verzending binnen Nederland gratis. Wij werken samen met een grote pakketaanbieder en die levert de wijnen bij u aan huis. Uw bestelling wordt vervoerd in speciale verzenddozen die gemaakt zijn voor het vervoeren van flessen om mogelijke schades zoveel mogelijk te beperken.

Kenmerken witte wijn uit Beiras

Eén van de kenmerken van witte wijn uit Beiras is dat in dit Portugese gebied verschillende wijnen worden geproduceerd. Er zijn zelfs 4 gebieden die de status D.O.C. hebben. Beiras is gelegen tussen Port en de Universiteitsstad Coimbra. Echter is het voornamelijk rode wijn dat hier wordt gemaakt en in mindere mate witte wijn. Het klimaat van Beiras is Atlantisch, aangezien dit in de buurt van de zee licht en er zijn milde en regenachtige winters en hete maar tevens winderige zomers. De bodem bestaat uit zowel zand en kleikalk. Hierdoor ontstaan verschillende wijnen.

Soorten Portugese witte wijn uit Beiras

Er zijn verschillende soorten Portugese witte wijnen uit Beiras, echter is dit niet zo uitgebreide als de rode wijnen uit het Portugese Beiras. De regio Beiras heeft een Vinho Regional benaming en dit bestaat weer uit 3 verschillende regio’s, namelijk Beira Litoral, Beira Alta en Terras de Sicó. Dit is een zeer groot wijnbouwgebied.