Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Jerez

4 producten
Sorteer op
Speciale prijs € 11,29 Normale prijs € 13,00
Speciale prijs € 16,39 Normale prijs € 18,85
Speciale prijs € 10,19 Normale prijs € 11,70

Witte wijn uit Jerez kopen

Wilt u witte wijn uit Jerez kopen? Dan bent u bij Budgetwijnen aan het juiste adres. Wij hebben alleen de beste witte wijn uit Jerez van de hoogste kwaliteit en tegen zeer scherpe prijzen. Vanwege de goede banden met onze leveranciers en door het op de voet volgen van de landelijke ontwikkelingen en trends op dit gebied hebben wij een mooie positie voor wat betreft het scherp inkopen van witte wijn uit Jerez. Hier profiteert u als klant van mee. Bekijk ons assortiment en bestel gemakkelijk en voordelige uw favoriete witte wijn uit Jerez.

Kenmerken Spaanse witte wijn uit Jerez

Eén van de kenmerken van Spaanse witte wijn uit Jerez is met name Sherry. Ook wel ‘Xeres’ of ‘Xereswijn’ is een Spaanse versterkte wijn die door middel van het ‘solera-systeem’ wordt opgevoed. Sherry is onder andere afkomstig uit de streek van Jerez de la Frontera. Het komt erop neer dat Sherry de Engelse verbastering is van ‘Jerez’. Wist u dat de Arabische naam voor de Spaanse stad Jerez ‘Xeris’ is? Omdat beide namen in het Engels moeilijk uit te spreken waren hebben zij er ‘Sherry’ van gemaakt. Tegenwoordig mag het zowel Sherry, Jerez als Xeres genoemd worden.

Soorten witte wijn uit Jerez

Er zijn diverse soorten witte wijn uit Jerez. Sherry is één van de oudste wijnen van Spanje en heeft een geschiedenis die meer dan 2000 jaar terug in de tijd gaat. Vrijwel alle wijnen uit Jerez worden gemaakt van de Palomino druif.