Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Jumilla

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Witte wijn uit Jumilla kopen

Wilt u witte wijn uit Jumilla kopen? Neem dan een kijkje in onze webshop op www.budgetwijnen.nl. Alleen de beste kwaliteit witte wijn uit Jumilla vindt u in ons assortiment. Wij hebben goede banden met onze leveranciers en volgen de landelijke trends en ontwikkelingen op de voet. Dit stelt ons in staat om de beste wijn tegen de scherpste prijzen in te kunnen kopen. Uiteraard profiteert u hiervan mee als klant.

Kenmerken witte wijn uit Jumilla

Eén van de kenmerken van witte wijn uit Jumilla zijn dat voornamelijk de Merseguera, Airén en Pedro Ximénez druif wordt gebruikt voor het produceren van witte wijn. Jumilla is gelegen in het oosten van Spanje en ligt tussen Murcia en Yecla in. Jumilla kreeg sinds 1966 de D.O. (Denominación de Origen) status en de wijngaarden bevinden zich op een hoogte tussen de 400 en 800 meter.

Soorten Spaanse witte wijn uit Jumilla

Er zijn diverse soorten Spaanse witte wijn uit Jumilla. Met name is het rode wijn dat in hier geproduceerd wordt. De soorten Spaanse witte wijn uit Jumilla worden gemaakt van Chardonnay, Malvasia, Pedro Ximenez, Merseguera, Macabeo en Airén druiven. Jumilla heeft een klimaat waarbij de temperaturen erg uiteenlopend tussen de winter en de zomer. In de winter kan het vriezen en in de zomer kunnen de temperaturen oplopen tot wel 40˚C. Echter is het gemiddelde 15,5˚C en dat maakt het toch een warm gebied. Daarnaast valt er bijzonder weinig regen (300mm jaarlijks).