Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Montsant

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Witte wijn uit Montsant kopen

Wilt u witte wijn uit Montsant kopen? Bekijk dan ons assortiment op www.budgetwijnen.nl. Wij hebben alleen de beste witte wijn uit Montsant van de hoogste kwaliteit tegen zeer scherpe prijzen. Vanwege onze gunstige positie mede door de goede contacten met onze leveranciers en het nauwlettend op de voet volgen van de landelijke trends en ontwikkelingen op het gebied van witte wijn uit Montsant zijn wij in staat tegen scherpe prijzen in te kunnen kopen. Uiteraard profiteert u hiervan mee als klant. Daarnaast hanteren wij staffelkortingen. Dit betekent dat u bij afname van 12 flessen een voordeel ontvangt en dit loopt verder op bij afname van 18 flessen wijn. Indien u een nog grotere afname wenst kunt u contact opnemen met onze klantenservice.

Kenmerken witte wijn uit Montsant

Enkele kenmerken van witte wijn uit Montsant zijn onder andere dat er voor het produceren van witte wijn gebruik wordt gemaakt van traditionele druivensoorten zoals de Macabeo en Grenache druif. Deze druiven staan dan ook bekend om hun grote smaak, structuur, zachtheid en de subtiele aroma’s.

Soorten Spaanse wijn uit Montsant

Er zijn diverse soorten Spaanse wijn uit Montsant waarvan de meeste wijnen rood zijn, gemaakt van traditionele druivenrassen. Sinds 2001 heeft Montsant de D.O. (Denominación de Origen) status gekregen. Naast de Macabeo en de Grenache druif wordt er in Montsant witte wijn gemaakt van de Trobat, Parellada, Pansal, Moscatel, Mazuelo en de Garnacha Blanca druif. De bodem waarop de wijngaarden zich bevinden, is zuur en arm en bestaat uit ijzerhoudend leisteen, llicorella en verweerd leisteen. Het is daarnaast mineralig en dit zorgt ervoor dat water goed doorlatend is en dat de warmte kan worden vastgehouden.