Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Navarra

6 producten
Sorteer op
Speciale prijs € 9,35
Normale prijs € 10,75
Speciale prijs € 17,55
Normale prijs € 20,20
Speciale prijs € 13,19
Normale prijs € 15,15
Speciale prijs € 11,19
Normale prijs € 12,85
Speciale prijs € 10,19
Normale prijs € 11,70

Witte wijn uit Navarra kopen

Wilt u witte wijn uit Navarra kopen? Dan bent u bij ons bij Budgetwijnen aan het juiste adres. Bekijk ons assortiment van witte wijn uit Navarra. In ons assortiment vindt u enkel de beste kwalitatief hoogwaardige wijnen tegen zeer scherpe prijzen. Aangezien wij de landelijke trends zeer nauwlettend in de gaten houden en zeer goede banden hebben met onze leveranciers zijn wij in staat om tegen zeer gunstige prijzen te kunnen inkopen. En van dit voordeel profiteert u mee als klant!

Soorten Spaanse witte wijn uit Navarra

Er zijn diverse soorten Spaanse witte wijn uit Navarra. Navarra is een flink wijngebied en ligt niet ver van de Pyreneeën en de Atlantische Oceaan, maar toch heerst er een landklimaat. De microklimaten variëren plaatselijk zeer sterk, hetgeen onder meer tot uitdrukking komt in de grote verschillen in regenval. Het gebied is in 5 districten verdeeld. De grondsoorten verschillen zeer sterk. Men treft er rivierafzettingen (klei) en zand aan; in de meer bergachtige delen veel kalk. Als belangrijkste witte druivenrassen kunnen de Mazuela en Macabeo (ook wel Viura) aangemerkt worden.

Kenmerken witte wijn uit Navarra

Eén van de kenmerken van witte wijn uit Navarra is dat Navarra van oorsprong een oud koninkrijk is. De hoofdstad van de streek Pamplona, bekend onder meer vanwege de folklore, waarbij men jonge vechtstieren jaarlijks vrijelijk door de straten laat lopen. De schrijver Ernest Hemingway woonde er een aantal jaren en ook dat droeg bij tot de bekendheid van de stad. Wijnen uit Navarra zijn na Rioja en Valdepeñas (exclusief sherry en sherry-achtigen) de meeste geïmporteerde Spaanse wijnen in ons land. Al eeuwenlang wordt er in Navarra wijn verbouwd. Dit gaat zelfs terug tot aan de Middeleeuwen, met name voor Pelgrims die op weg waren naar Santiago de Compostella. Echter werd dit gebied in 1892 nog getroffen door de druifluis en dit zorgde voor een enorme krimp van dit wijnbouwgebied. Van wat in die tijd is aangeplant, bestaat nu nog maar één derde deel. Naast de Moscatel en Macabeo druiven voor witte wijn is de Chardonnay druif ook steeds populairder aan het worden in Navarra.