Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Priorat

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Spaanse witte wijn uit Priorat kopen

Wilt u Spaanse witte wijn uit Priorat kopen? Bekijk dan onze webshop op www.budgetwijnen.nl. Wij hebben in ons assortiment alleen kwaliteitswijn tegen zeer scherpe prijzen. Wij volgen de landelijke trends en ontwikkelingen op de voet en hebben goede banden met onze leveranciers. Dit stelt ons in staat om zeer scherp te kunnen inkopen en daar profiteert u van mee!

Soorten witte wijn uit Priorat

Er zijn diverse soorten witte wijn uit Priorat. Met name de laatste jaren heeft dit gebied een enorme boost gehad op het gebied van kwaliteitswijn. Inmiddels behoort dit tot de absolute top van Spanje.

Kenmerken Spaanse witte wijn uit Priorat

Eén van de kenmerken van Spaanse witte win uit Priorat onder andere dat de Spaanse benaming ‘Priorato’ is en dat dit gebied sinds 1954 een D.O. (Denominación de Origen) erkenning heeft gekregen. In 2009 werd dit opgewaardeerd tot DoCa (Denominación de Origen Calificada’ en dit is in Spanje de hoogste kwaliteitstrap in de wijnbouw. Priorat is een onherbergzaam gebied dat ligt ingeklemd tussen ruige bergketens. De ranken moeten moeite doen om voldoende voeding te vinden en zich te wortelen in de minerale bodem. Zodra dit gebeurd is staan de wijnstokken stevig verankerd in de grond en zijn ze in principe onverwoestbaar tegen bijvoorbeeld stormen en windvlagen. We spreken hierbij over wijngaarden van topconditie en is uiteraard erg gunstig voor de druiven die hieraan groeien. Witte wijn uit Priorat is zoet, fris en vol van smaak. De smaak van witte wijn is met name licht bloemig met frisse hints van zomers fruit en zoete toetsen van vanille.