Wijnadvies nodig? Bel of mail ons gerust!

 

Uw winkelmandje is leeg.

You're currently on:

You're currently on:

Zagara Moscato d'Asti

Zagara Moscato d'Asti

Normale prijs € 14,95

Budgetprijs € 13,50

    • Reward Points Door dit product aan te schaffen spaart u 14 Budgetzegels

SNEL OVERZICHT

Wie van zoet houdt, zal verzot zijn op Zagara Moscato. De heerlijke, licht mousserende Moscato d'Asti doet het zeker bij de dames, maar verrassend genoeg óók bij de heren altijd erg goed! Geen wonder, want de Zagara heeft een fraaie strogele kleur met gouden reflecties en een intense, aromatische geur met een vleugje oranje bloesem waar de wijn zijn naam aan te danken heeft.
Mooie wijnen en erg voordelig. Vriendelijke klantenservice
en snelle afhandeling. Ga zo door!

Hans Bongers - Emmeloord

Details

Zagara Moscato d'Asti van wijnhuis Marchesi di Barolo is een zoet en licht mousserend Italiaans meesterwerkje van de Moscatodruif. De druiven voor de Zagara komen uit de beste wijngaarden van Mango, Neive en Alba in de Italiaanse wijnregio Piëmonte. Ze worden handgeplukt en overdag vervoerd naar de kelder zodat de druiven onbeschadigd arriveren. Zagara Moscato d'Asti is een fijne en rijke wijn met een zacht-zoete en velours-achtige smaak, die geurt naar gekonfijt fruit, acacia- bloemen en een vleugje oranjebloesem. Met zijn 5% alcohol is de moscato licht verteerbaar.

In Nederland wordt Moscato d'Asti veel gebruikt als dessertwijn, zowel thuis en ook in restaurants. En dat is jammer, want in tegenstelling tot wat in ons land vaak wordt gedacht, wordt deze sprankelende en licht mousserende wijn in Italië zelf meestal gebruikt als aperitief. Zo leent deze heerlijke zacht-zoete, sappige en sprankelende wijn met zijn parfum van muskaat en zijn laag alcohol-percentage zich bijzonder goed als aperitief.

Wie van zoet houdt, zal verzot zijn op Zagara Moscato. De heerlijke, licht mousserende Moscato d'Asti doet het zeker bij de dames, maar verrassend genoeg óók bij de heren altijd erg goed! Geen wonder, want de Zagara heeft een fraaie strogele kleur met gouden reflecties en een intense, aromatische geur met een vleugje oranje bloesem waar de wijn zijn naam aan te danken heeft. Het parfum van muskaat geeft de licht mousserende wijn een heel eigen en zacht-zoet karakter.  De zoete Moscato d'Asti is de specialiteit van de Italiaanse wijnregio Piëmonte. Een muskaatwijn, die zoet blijft doordat men halver- wege de vergisting dit proces stopt door daling van de temperatuur. Hierdoor bevat de wijn slechts 5% alcohol en blijft er onvergiste druivensuiker achter. Dit geeft de Zagara Moscato d'Asti zijn kenmerkende 'zoetje'. Moscato d'Asti smaakt fantastisch als luxe opwekkend aperitief én als overheerlijke dessertwijn bij fruit en sorbetijs én als een ideale dorstlesser op elk moment van de dag..

Aanvullende Informatie

Wijnland Italië
Wijnstreek Piemonte
Jaar 2013, 2014
Alcoholpercentage 5,0%
Inhoud 75 cl.
Spijscombinatie Chocolade, Dessert
Drinkmoment(en) Dessert, Ieder moment, Iets te vieren, Op het terras

Waarom Budgetwijnen.nl

Met Budgetwijnen.nl haalt u eenvoudig en snel de beste wijnen in huis voor een budgetprijs. Alle wijnen zijn speciaal voor u geselecteerd door de beste sommeliers en vinologen en zijn afkomstig van de meest toonaangevende wijnhuizen ter wereld.

Lees meer...

 

veilig betalen

Contact

Tel: +31 (0)85 - 273 75 22   
E-mail: info@budgetwijnen.nl

Winkel/Postadres: Eibergsestraat 4 / Postbus 217 7480 AE Haaksbergen

Budgetwijnen.nl is onderdeel van Ready2Shop | Webshops en beschikt over een drank- en horecavergunning