Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Benguela Cove

12 producten
Sorteer op
Speciale prijs € 16,90
Normale prijs € 18,95
Speciale prijs € 16,90
Normale prijs € 18,95
Speciale prijs € 12,90
Normale prijs € 14,95
Speciale prijs € 8,90
Normale prijs € 9,95
Speciale prijs € 37,75
Normale prijs € 39,95
Speciale prijs € 39,75
Normale prijs € 42,95
Speciale prijs € 16,90
Normale prijs € 17,95
Speciale prijs € 11,90
Normale prijs € 12,95
Speciale prijs € 11,90
Normale prijs € 12,95

Benguela Cove

Over Benguela Cove

Benguela Cove Lagoon Wine Estate is een prachtige bestemming voor wijnliefhebbers. Het landgoed richt zich op het produceren van hoogwaardige wijnen met een lage opbrengst. De wijngaarden strekken zich uit over 2,7 kilometer langs de oceaan en zijn met slechts 3 meter boven zeeniveau de laagst gelegen wijngaarden. Dit zorgt voor een uniek terroir en een perfecte omgeving voor het telen van druiven en het produceren van premium wijnen.

Het wijnhuis van Benguela Cove Lagoon Wine Estate is het grootste wijnproducent in de koel-klimaat regio van Walker Bay. Hier worden de druiven met de grootste zorg verwerkt tot heerlijke wijnen. De wijnen van Benguela Cove zijn bekend om hun uitgesproken karakter en balans tussen fruitige en complexe smaken.

Benguela Cove Lighthouse Moody Lagoon

Benguela Cove Lighthouse Moody Lagoon is een heerlijke rode wijn die gemaakt is uit meerdere druivensoorten. De druiven die hiervoor worden gebruikt zijn Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en Petit Verdot. Hieronder lees je meer informatie over deze druivensoorten en hun kenmerken.

Cabernet Franc is een tamelijk productief druivenras en in feite de originele cabernet druif. De veel bekendere Cabernet Sauvignon is een nakomeling van de Cabernet Franc. Hij is waarschijnlijk afkomstig uit Bordeaux waar hij een van de klassieke componenten is van de Bordeauxwijnen. Cabernet Franc druiven zijn rijk aan tannines en zuurgraad en geven wijnen met aroma's van rood fruit, groene paprika en soms kruidige tonen. Ze hebben een goede zuurgraad en kunnen goed ouderen.

Kenmerken van de Cabernet Sauvignon druif zijn dat de wijn in zijn jeugd 'hard' is door zijn forse tannine- en zuurgehalte. Daarom is een Cabernet Sauvignon wijn zeer gebaat bij lange fust- en fleslagering. De Cabernet Sauvignon geeft een wijn met dieprode kleur (paars in zijn jeugd), heeft een karakteristieke geur van zwarte bessen en cederhout en een lange houdbaarheid. In zijn ontwikkeling wordt deze wijn steeds milder en soepeler van karakter. Een rijpe Cabernet Sauvignon wijn is uiteindelijk heel subtiel, complex, krachtig en rijk.

De Petit Verdot komt oorspronkelijk uit de Franse Médoc. Het is een moeilijk druivenras, dat alleen in warme jaren echt goed rijpt. Het is een krachtige druif die vaak gebruikt wordt om rode wijnen meer kracht, kleur en diepgang te geven. De wijnen van Petit Verdot zijn intens en kruidig van smaak en hebben een hoog tanninegehalte, wat ervoor zorgt dat ze vaak lang bewaard kunnen worden.

Benguela Cove Lighthouse Moody Lagoon is een uitstekende keuze voor wijnliefhebbers die houden van een krachtige, rijke en complexe wijn met aroma's van zwarte bessen en kruiden. De wijn is perfect om te drinken bij een stevig gerecht zoals rood vlees of wild, maar kan ook gedronken worden bij een kaasplankje of als aperitief.

Benguela Cove Bestellen bij Budgetwijnen.nl

Bij Budgetwijnen.nl kunt u genieten van een ruime selectie van heerlijke Niepoort wijnen. Onze aanbieding van gratis verzending binnen Nederland bij aankoop van minimaal 12 flessen, maakt het nog makkelijker om uw favoriete wijn te bestellen. Onze betrouwbare bezorgdienst zorgt voor veilige en tijdige levering van uw bestelling, zodat u thuis kunt genieten van de heerlijkste wijnen. Ontdek en bestel nu de meest smaakvolle en betaalbare wijnen op onze website.