Primitivo wijn

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 73

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 73

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Primitivo en Zinfandel wat is het verschil?

In de jaren ’90 waren DNA-proeven nodig om de vermoedens van experts te bevestigen: Zinfandel (Californië) en Primitivo (Apulië alias Puglia in Zuid-Italië) is het zelfde druivenras. Voor de Primitivo was dit goed nieuws. Plaatselijk is dit namelijk een belangrijk ras, maar buiten Puglia nauwelijks bekend. Wellicht denkt u; Primitivo en Zinfandel wat is het verschil? Omdat de Puglia zich aan de omgeving heeft aangepast hebben Primitivo en Zinfandel verschillende karakters ontwikkeld. Beide zijn sterk aromatisch en rijk van alcohol (soms 15% of meer), met een opvallend zoete en kruidige geur. Zinfandel fruit is zoeter, met rijpe framboos en braam, en dit is soms portachtig. Primitivo is aardser met hints van kersen en pruimen. Van zowel de Zinfandel als de Primitivo wordt forse, droge rode wijn gemaakt, de natuurlijke stijl. Echter levert Zinfandel ook milde, halfzoete roze wijn, blushwijn genoemd of witte Zinfandel.

Primitivo wijn afkomstig uit Italië

Primitivo wijn is afkomstig uit Italië, uit het Puglia gebied. Deze druif is donker van kleur en kan goed tegen de hitte en droogte. Primitivo dankt overigens zijn naam aan het feit dat deze druif als eerste rijp is ten opzichte van de andere druiven in de wijngaard. De Latijnse benaming voor Primitivo is Primitivus en dit betekent letterlijk vertaald ‘de eerste die rijp is’, erg toepasselijk dus voor deze druif. Echter is de moederdruif van de Primitivo de Kroatische Tribidrag.

Primitivo di Manduria

De Primitivo druif heeft zelfs een eigen DOC en dat is de Primitivo di Manduria, afkomstig uit het gelijknamige stadje Italiaanse Manduria. Om de Primitivo di Manduria te mogen voeren moet de wijn getypeerd en karaktervol zijn. Echt Primitivo, maar het vurige karakter van deze wijn moet wel worden afgerond door een rijping op eikenhouten vaten.

Bestel Primitivo wijn voordelig bij Budgetwijnen

Met een mooi assortiment van de lekkerste Primitivo wijnen beschikken wij over de beste kwaliteitswijnen. Wij hebben goed contact met onze leveranciers en volgen op de voet wat de landelijke trends zijn als het gaat om de beste kwaliteitswijnen en welke het hardst lopen. Op die manier kunnen wij tegen scherpe prijzen inkopen, zodat wij ook een mooie prijs kunnen voorleggen aan onze klanten. Bestel Primitivo wijn voordelig bij Budgetwijnen, wij hebben alleen de beste kwaliteit tegen de scherpste prijzen in ons assortiment.

U heeft 1 product in de vergelijking Alles wissen Vergelijken