Zuid-Afrika
Proef Zuid-Afrika's biologische wijnen
In Zuid-Afrika worden biologische wijnen geproduceerd die voldoen aan de principes van biologische landbouw en duurzame wijnbouw. Biologische wijnbouw omvat het gebruik van milieuvriendelijke methoden zonder synthetische chemicaliën en pesticiden, met meer nadruk op natuurlijke technieken voor het cultiveren van de druiven.
Groen genieten: proef de druiven van biologische wijnen uit Zuid-Afrika
Zuid-Afrika is gezegend met een breed scala aan druivensoorten die geschikt zijn voor het maken van biologische wijnen. Populaire witte druivensoorten zijn Chenin Blanc, Sauvignon Blanc en Chardonnay, terwijl rode druivensoorten zoals Pinotage, Cabernet Sauvignon en Syrah veel voorkomend zijn. Enkele gerenommeerde Zuid-Afrikaanse wijnhuizen die bekendstaan om hun biologische benadering zijn Reyneke Wines en Waterkloof Wine Estate.
Reyneke is een wijnhuis gevestigd in Stellenbosch, Zuid-Afrika, dat zich richt op biodynamische en duurzame landbouwpraktijken. Het wijnhuis is opgericht in 1998 door Johan Reyneke, die zijn passie voor wijn combineerde met zijn liefde voor de natuur en zijn overtuiging dat de beste wijn wordt geproduceerd in harmonie met de natuur. . Reyneke houdt zich volledig aan de biologische landbouw. Reyneke maakt in de veeteelt en landbouw uitsluitend gebruik van kruiden, mineralen en kosmische cycli. Hierdoor wordt de natuur niet kunstmatig gecorrigeerd.
Waterkloof Wine Estate is een gerenommeerd wijnhuis gelegen in de prachtige regio Somerset West in Zuid-Afrika. Het landgoed staat bekend om zijn toewijding aan biologische en biodynamische wijnbouw, waarbij ze streven naar een harmonieuze samenwerking tussen natuur en wijnproductie.