Alcoholvrije wijn

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 60

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 60

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Alcoholvrije wijn kopen

Steeds meer mensen willen alcoholvrije wijn kopen en wij merken dat dit echt een nieuwe trend is. Uiteraard wordt al snel gedacht aan vrouwen die zwanger zijn en toch hun wijntje willen drinken en om die reden alcoholvrije wijn drinken. Echter zijn er steeds meer mensen die voorkeur geven aan wijn zonder alcohol dan met. Bekijk ons uitgebreide assortiment van alcoholvrije wijn op www.budgetwijnen.nl.

Beste alcoholvrije wijn

Wat is nu de beste alcoholvrije wijn? Uiteraard blijft dit een kwestie van smaak, dat natuurlijk erg persoonlijk is. Wij zien wel dat bijvoorbeeld de Celebracion Blue (Alcoholvrij) en de Celebracion Rose (Alcoholvrij) erg populaire wijnen zijn. Met name voor babyshowers, zodat het toch leuk is om de aanstaande moeder een wijntje te schenken om zo een feestelijk gevoel te creëren voor het moederschap.

Soorten alcoholvrije wijn

In ons assortiment vindt u diverse soorten alcoholvrij wijn van diverse merken. Zoals van het Duitse NOA, Celebracion, Eisberg, Torres Natureao, Champin (Kinderchampagne) en de biologische alcoholvrije wijnen van Lussory. Bekijk ons volledige assortiment op Budgetwijnen.nl.

Hoe wordt alcoholvrije wijn gemaakt?

Om een goed antwoord te kunnen geven op de vraag van hoe wordt alcoholvrije wijn gemaakt is het goed om te weten dat dit op verschillende manieren toegepast wordt. Het verwijderen van alcohol door middel van verhitting. Dit overigens een slechte manier om alcoholvrije wijn te maken aangezien door verhitting ook veel secundaire delen verdwijnen zoals mineralen, vitaminen en andere stoffen. Dit is een snelle en goedkope manier en wordt veelal toegepast in supermarkt wijnen. Vacuümdestillatie is een techniek waarbij de wijn vacuüm wordt gezogen op een temperatuur van tussen de 25 en 30 graden Celsius. Door draaiende conussen wordt de verdamping ingezet. De wijn wordt in principe rondgeslingerd en door de lage druk verdampt de alcohol uit de wijn. Door middel van deze methode blijven de essentiële delen wel behouden zoals mineralen, suikers, vitaminen en zuren. Er zijn geen nare geuren of bijsmaken en deze methode wordt dan ook toegepast bij duurdere alcoholvrije wijnen van hoge kwaliteit. Daarnaast is er de omgekeerde osmose om alcohol uit de wijn te verwijderen. Dit is een populaire methode, maar tevens een relatief goedkope oplossing aangezien de wijnboer geen dure apparatuur hoeft aan te schaffen. Met een dun filter (membraan) wordt de alcohol uit de wijn onttrokken. Aangezien dit bij een lage temperatuur gebeurt blijven veel aroma’s behouden, maar er verdwijnen ook aroma’s en dat is het grote nadeel van deze techniek.

U heeft 1 product in de vergelijking Alles wissen Vergelijken