Griekse wijn

Tonen als Foto-tabel Lijst

10 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

10 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Griekse wijn kopen

Wilt u Griekse wijn kopen? Bekijk dan ons assortiment. In onze webshop vindt u enkele wijnen afkomstig uit Griekenland van de hoogste kwaliteit tegen zeer scherpe prijzen. Bij afname van 12 flessen wordt uw bestelling zelfs gratis aan huis geleverd binnen Nederland.

Soorten Griekse wijn

Er zijn ontelbaar veel soorten Griekse wijn van zelfs meer dan 300 inheemse druivenrassen. Echter is Griekse wijn niet een ontzettend populair wijnland zoals de andere Europese wijnlanden uit de Oude Wereld. Het is zo goed als zeker dat de Grieken die zich in Marseille en Zuid-Italië vestigden hun kennis van de wijnbouw daar hebben geïntroduceerd en dit heeft zeer waarschijnlijk invloed gehad op de Franse en Italiaanse wijnbouw die daaruit is voorgekomen. Echter is dit al zo lang geleden, namelijk in ca 401-400 v. Chr. dat het moeilijk tot niet te achterhalen is of dit daadwerkelijk het geval is geweest.

Kenmerken Griekse wijn

Kenmerken van Griekse wijn is dat dit voornamelijk witte wijnen zijn en dan vooral zoete witte wijnen, gemaakt van de Muscat druif. Dit is met name geschikt als dessertwijn dat ook erg past bij de Aziatische keuken.

Zoete Griekse wijn

In ons assortiment vindt u eigenlijk alleen zoete Griekse wijn. Het zijn veelal witte wijnen. De populairste wijn van zowel de witte als de rode is van het merk Tsantali Imiglykos. Dit zijn heerlijke wijnen als u houdt van zoet en zacht en wordt gemaakt van diverse druivensoorten. Bestel gemakkelijk en voordelig Zoete Griekse wijn van de beste kwaliteit.

U heeft 1 product in de vergelijking Alles wissen Vergelijken