Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Griekse wijn

10 producten
Sorteer op
Speciale prijs € 6,95 Normale prijs € 7,95
Speciale prijs € 6,95 Normale prijs € 7,95
Speciale prijs € 6,95 Normale prijs € 7,95
Speciale prijs € 6,95 Normale prijs € 7,95
Speciale prijs € 8,90 Normale prijs € 9,95
Speciale prijs € 10,49 Normale prijs € 12,05
Speciale prijs € 7,90 Normale prijs € 8,95
Speciale prijs € 5,45 Normale prijs € 6,50

Griekse wijn kopen

Wilt u Griekse wijn kopen? Bekijk dan ons assortiment. In onze webshop vindt u enkele wijnen afkomstig uit Griekenland van de hoogste kwaliteit tegen zeer scherpe prijzen. Bij afname van 12 flessen wordt uw bestelling zelfs gratis aan huis geleverd binnen Nederland.

Soorten Griekse wijn

Er zijn ontelbaar veel soorten Griekse wijn van zelfs meer dan 300 inheemse druivenrassen. Echter is Griekse wijn niet een ontzettend populair wijnland zoals de andere Europese wijnlanden uit de Oude Wereld. Het is zo goed als zeker dat de Grieken die zich in Marseille en Zuid-Italië vestigden hun kennis van de wijnbouw daar hebben geïntroduceerd en dit heeft zeer waarschijnlijk invloed gehad op de Franse en Italiaanse wijnbouw die daaruit is voorgekomen. Echter is dit al zo lang geleden, namelijk in ca 401-400 v. Chr. dat het moeilijk tot niet te achterhalen is of dit daadwerkelijk het geval is geweest.

Kenmerken Griekse wijn

Kenmerken van Griekse wijn is dat dit voornamelijk witte wijnen zijn en dan vooral zoete witte wijnen, gemaakt van de Muscat druif. Dit is met name geschikt als dessertwijn dat ook erg past bij de Aziatische keuken.