Rode wijn uit Toscane

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 40

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 40

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wat is zo goed aan rode wijn uit Toscane

Toscane ligt in het midden van Italië aan de Tyrreense zee. De regionale hoofdstad is Florence. Het gebied heeft een vrij zacht klimaat. Wat is er zo goed aan rode wijn uit Toscane? De bodemgesteldheid van Toscane is wisselend; er is klei, zand, zand met rolstenen en kalkhoudende leem. In Toscane worden vooral rode wijnen gemaakt. De belangrijkste blauwe rassen zijn de Sangiovese en de Sangiovese Grosso (Brunello di Montalcino). De rode echte top wijnen uit Toscane zijn met name de Chianti en Brunello di Montalcino.

De beste wijn uit Toscane

De beste wijn uit Toscane is ongetwijfeld de Brunello di Montalcino. Dit is een DOCG wijn en wordt gemaakt van de Sangiovese Grosso. Deze druif wordt er plaatse de Brunello di Montalcino genoemd. Het resultaat is een prachtige volle wijn met een warme robijnrode kleur en hij moet minstens 12,5% alcohol bevatten. Deze wijn wordt pas verkocht als hij vier jaar oud is. Hij kan tot circa 50 jaar rijpen. Aanbevolen wordt om hem niet voor zijn tiende jaar te drinken, omdat hij in zijn jeugd een gesloten geur en vrij harde smaak heeft. Een rijpe Brunello di Montalcino is echter zeer soepel. De Toscaanse Vino Nobile di Montepulciano DOCG is tevens een erg hoogwaardige rode wijn. De smaak is na voldoende rijping (minstens 10 jaar) soepel. De meest bekende wijn van Italië komt ook uit Toscane, de Chianti. De Chianti wordt gemaakt uit een mengsel van verschillende druivenrassen, waarvan de blauwe Sangiovese de belangrijkste is, gevolgd door de Canaiolo. Dit is een levendige wijn en niet voor niets behoren de Chanti wijnen tot de ereklasse der DOCG’s.

Rode wijn Toscane voordelig kopen bij Budgetwijnen

Rode wijn uit Toscane bestelt u voordelig bij Budgetwijnen. Wij hebben een assortiment van de beste rode kwaliteitswijnen uit Toscane tegen zeer scherpe prijzen. Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel. Door goede afspraken, lage kosten en een duidelijk en transparant prijsbeleid kunnen wij een zeer brede selectie rode wijnen aanbieden voor een budgetprijs. De beste rode wijnen uit Toscane koopt u gemakkelijk en voordelig bij Budgetwijnen.

U heeft 1 product in de vergelijking Alles wissen Vergelijken