Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Witte wijn

Producten 1-24 van 1829
Sorteer op
Speciale prijs € 16,45 Normale prijs € 18,95
Speciale prijs € 7,90 Normale prijs € 8,95
Speciale prijs € 7,90 Normale prijs € 8,95
Speciale prijs € 5,25 Normale prijs € 5,95
Speciale prijs € 5,45 Normale prijs € 5,95
Speciale prijs € 23,95 Normale prijs € 25,95
Speciale prijs € 9,75 Normale prijs € 10,95
Speciale prijs € 11,95 Normale prijs € 13,50
Speciale prijs € 14,90 Normale prijs € 16,95
Speciale prijs € 14,90 Normale prijs € 16,95
Speciale prijs € 8,95 Normale prijs € 9,95
Speciale prijs € 9,90 Normale prijs € 10,95
Speciale prijs € 8,90 Normale prijs € 9,95
Speciale prijs € 8,45 Normale prijs € 9,50
Speciale prijs € 8,90 Normale prijs € 9,95
Speciale prijs € 6,90 Normale prijs € 7,50
Speciale prijs € 16,75 Normale prijs € 17,95
Speciale prijs € 8,95 Normale prijs € 9,95
Speciale prijs € 7,75 Normale prijs € 8,75
Speciale prijs € 11,75 Normale prijs € 12,95
Speciale prijs € 14,75 Normale prijs € 15,95
Speciale prijs € 21,75 Normale prijs € 23,95
Speciale prijs € 14,75 Normale prijs € 15,95
Speciale prijs € 14,75 Normale prijs € 15,95

De lekkerste witte wijn kopen

De beste witte wijn kopen doet u voordelig en gemakkelijk bij Budgetwijnen.nl. Bekijk ons uitgebreide assortiment. Wij hebben de hoogste kwaliteit wijnen van allerlei soorten witte wijn, tegen zeer scherpe prijzen. Dit komt omdat wij nauwe banden hebben met onze leveranciers en zo ook de landelijke trends in de gaten houden, waardoor dit ons een voordeel oplevert met betrekking tot het inkoopproces en daar profiteert u van mee!

Van droge witte wijn tot zoete witte wijn

Droge witte wijn is de favoriet van veel mensen nadat ze zijn afgestapt van de Zoete witte wijn in de jeugdjaren. Er zijn diverse soorten droge witte wijn zoals de Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Grigio, Pinot Blanc, Viognier, Grüner Veltliner, Gewürztraminer, Riesling (variërend van droog tot heel zoet), Champagne, Grenache, Cava en Prosecco. Vaak is het zo dat als u eenmaal gewend bent aan droge witte wijn u niet snel meer hier vanaf zult stappen naar de zoete variant.

Zoete witte wijn of halfzoete witte wijn is meestal de wijn waarmee men op jongere leeftijd begint te drinken (met name jonge meisjes). Zoals bijvoorbeeld Spätlese, Moesel, Riesling (variërend van heel zoet tot droog), Canei, Lambrusco, Hugo, Sauternes, Eiswein, Trocknbeerenauslese en Eszencia. Dessertwijn is een eigenlijk ook altijd zoet. Echter wordt dessertwijn ook meteen aangeduid met een zoete witte wijn. Echter is dit een verkeerde benaming, omdat een zoete wijn niet per definitie alleen geschikt is om te drinken bij een dessert. In de wijnproductielanden worden deze wijnen juist vaak geserveerd als aperitief en nog vaker als begeleider van het eerste voorgerecht, zeker als dit bestaat uit ganzenlever of een paté die op basis daarvan of van een andere leversoort is bereid. Lever en zoete witte wijnen vormen een zeer geslaagde combinatie. Gebruikt men een ‘dessertwijn’ daadwerkelijk bij het dessert, dan komt hij het beste tot zijn recht als dat dessert niet te zoet is of juist heel pikant. Een fantastische combinatie is bijvoorbeeld Hollandse brokkelkaas.

Voor iedereen die wel zin heeft in een lekker wijntje, maar geen alcohol wil of kan drinken, is er ook nog alcoholvrije witte wijn. Bekijk hier het aanbod!

Karakter witte wijn

Er zijn ontzettend veel soorten witte wijn. Soms licht, soms redelijk vol, droog of lichtzoet. Daarnaast bestaat er een grote groep pittige, strakke droge witte wijnen zonder hout. Zijn karakter herinnert aan groen fruit en citrus, waarbij zoetheid ontbreekt. Dan hebben we nog witte wijn met kracht, diepte en hout en die is bijna overal te vinden. Chardonnay voert de boventoon, maar er is plaats genoeg voor andere druiven en geuren. Niet te vergeten zijn er ook nog de witte mousserende wijnen. Mousserende wijn is er in alle soorten en maten. De kwaliteitsmarkt wordt gedomineerd door de Franse champagne, maar de laatste jaren zijn de Spaanse Cava’s enorm gestegen in kwaliteit (die zeer vergelijkbaar is met Champagne) en daarnaast de Italiaanse Prosecco. Goede champagne is heerlijk en prikkelend met aroma’s van toast, room en brioche met een uitgesproken frisheid. Het Spaanse antwoord op Champagne is Cava, waarvan de meeste afkomstig zijn uit Penedès. Deze zijn vaak eenvoudiger en goedkoper dan Champagne. Duitsland heeft zijn Sekt, vaak licht en zoet. Italië exporteert zijn zoete, alcoholarme Moscato d’Asti en zijn droge Prosecco (equivalent aan Cava). Zijn weinige méthode-champenoisewijnen werden vooral in Italië zelf gedronken, maar heeft de laatste jaren behoorlijk gewonnen aan populariteit buiten Italië.