Puglia wijn rood

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 125

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 125

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

De beste Puglia wijn rood

Puglia is vooral bekend door zijn rode wijnen die enigszins kruidig zijn en in Nederland goed in de smaak vallen. Overigens is de officiële Nederlandse naam voor Puglia ‘Apulië’ en deze naam stamt af van het Romeinse ‘a-pluvia’ en dit betekent ‘gebrek aan regen’. Oftewel een ideaal klimaat voor wijnbouw met de juiste druivensoorten die hierin gedijen. Dit klimaat zorgt ervoor dat de wijnstruiken zich diep in de bodem wortelen en dit levert mooie geconcentreerde, maar vooral rijpe druiven op. De belangrijkste druivensoorten zijn de Negroamaro, Malvasia Nera en de Primitivo. De Primitivo wordt ook wel gezien als de voorloper van de Californische Zinfandel en geeft droge, volle donkerrode wijnen. De Negroamaro en Malvasia Nera zijn vooral zachte en vol rode wijnen. De DOC’s komen voornamelijk uit Salento, te verstaan onder de kwaliteitswijnen van Puglia. De beste Puglia wijn rood bestelt u bij Budgetwijnen.

Alles over de Italiaanse wijnstreek Puglia

Alles over de Italiaanse wijnstreek Puglia leest u hier. In de hak van de Italiaanse laars bevindt zich een zeer groot wijnproductie gebied en waarschijnlijk zelfs het grootste wijngebied van heel Italië na de regio Veneto. Puglia is vrij vlak en erg heet. De bodemsamenstelling is zeer gevarieerd bestaande uit kiezel, zand, klei en gesteente van vulkanische oorsprong. De groeiomstandigheden in het Puglia gebied zijn zo gunstig dat opbrengsten van maarliefst 400 hectoliter wijn per hectare mogelijk zijn. De laatste decennia wordt er steeds meer waarde gehecht aan de kwaliteit van de wijnen, in plaats van de kwantiteit van de productie, zoals dit voorheen meer het geval was. U zou verwachten dat met zo’n hoge opbrengst de wijnwinkels vol zouden liggen met deze wijnen. Echter wordt maarliefst 90% van de opbrengst van dit gebied verwerkt tot regionale bulkwijn of mostconcentraat waarvan vaak vermout wordt gemaakt. Dit betekent dat 10% van deze wijnen wel als wijn op de markt komt en dit zorgt voor bijzonder krachtige wijnen, met name de Negroamaro (met zijn kenmerkende bittere smaak) die om deze reden veel in combinatie wordt gebruikt met andere rassen en de Primitivo.

Rode wijn uit Puglia bestellen bij Budgetwijnen

Rode kwalitatieve wijn uit Puglia bestelt u eenvoudig en scherp bij Budgetwijnen. Wij selecteren alleen de beste wijnen van de hoogste kwaliteit tegen een voordelige prijs. Bestellen gaat makkelijk en snel en wordt bij u aan de deur geleverd.

U heeft 1 product in de vergelijking Alles wissen Vergelijken