Zoete rode wijn

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 30

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 30

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Zoete rode wijnen voor bij het dessert

Wat zijn ze heerlijk, die zoete rode wijnen. Meestal wordt zoete rode wijn gedronken als dessertwijn. Heerlijk bij een kaasplankje of bij een chocolade of rood fruit dessert. Zoete rode wijn heeft niet de bekendheid die zoete witte wijn heeft, maar onderschat deze wijn zeker niet! Zoete rode wijn is er in verschillende soorten. Denk bijvoorbeeld aan een heerlijke zoete en fruitige wijn voor op het terras. Maar daarnaast zijn er ook stevige portwijnen, die u kunt nuttigen met een kaasplankje. Over het algemeen zijn de meeste rode wijnen droog van smaak. Maar wanneer tijdens de gisting niet alle suikers vergisten ontstaat er een zoet(ig)e rode wijn. 

Een fruitige of een zoete rode wijn?

Er zijn veel verschillende zoete rode wijnen. Normaal gesproken zien we zoet als het tegenovergestelde van zuur, maar in de wijnwereld is zoet de tegenhanger van droog. Droge rode wijn heeft over het algemeen minder restsuikers en een hoger tanninegehalte. Dit hogere tanninegehalte geeft een droog gevoel in de mond wat bijdraagt aan het feit dat de wijn als droog wordt omschreven. Bij een zoete rode wijn heeft u het tegenovergestelde. Als u een beginnende wijndrinker bent, kan het lastig zijn om te weten of een rode wijn zoet of droog is. Maar oefening baart kunst! De zoetheid van een wijn wordt met de smaakpapillen op het puntje van de tong geproefd,  terwijl de fruitigheid van een wijn grotendeels een aromatische beleving is. Daarnaast zullen ook tannines de fruitigheid van een wijn temmen. Een wijn met veel tannines drukt de fruitige aroma's naar de achtergrond. Dat is daarom ook de reden dat we meer fruit herkennen in wijnen met een laag tanninegehalte. Wijnen met een laag tanninegehalte zijn ook zoeter omdat ze van nature meer restsuikers bevatten.

Zoete rode wijnen kopen bij Budgetwijnen

Bent u op zoek naar een heerlijke zoete rode wijn? Budgetwijnen heeft een fijne selectie voor u gemaakt, met alleen de beste zoete rode wijnen, door wijndeskundigen geselecteerd. Heeft u vragen, dan kunt u ons natuurlijk altijd bereiken voor een goed wijnadvies.

U heeft 1 product in de vergelijking Alles wissen Vergelijken