Prosecco kopen

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 44

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 44

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Prosecco kopen bij Budgetwijnen.nl

Prosecco kopen bij Budgetwijnen.nl is voordelig en gemakkelijk. U bestelt uw favoriete Prosecco wijn online en binnen 1 tot 3 werkdagen wordt dit bij u aan huis geleverd. Wij werken samen met een vaste pakketleverancier, waardoor u uw huis niet eens meer uit hoeft.

Prosecco bestellen voor een scherpe prijs

Prosecco bestellen voor een scherpe prijs en de beste kwaliteit doet u gemakkelijk bij www.budgetwijnen.nl. Bekijk ons assortiment en geniet van de beste en lekkerste Italiaanse Prosecco.

Hoe wordt Prosecco gemaakt?

Om een goed antwoord te geven op hoe Prosecco gemaakt wordt is het belangrijk om te weten dat Prosecco zowel een naam is van Italiaanse mousserende wijn als dat het de witte druivensoort is waarvan deze wijn wordt gemaakt. Overigens wordt de witte Prosecco druif tegenwoordig de Glera druif genoemd. Van oudsher komt Prosecco uit het Italiaanse Veneto. De betere Prosecco wordt gemaakt volgens de ‘méthode Charmat’, voor zowel de ‘spumante’ als de ‘frizzante’ variant. Méthode Charmat houdt in dat de basiswijn, die ontstaan is door de eerste vergisting in een open tank, een tweede vergisting te laten plaatsvinden in een autoclaaf (gesloten druktank). Dit proces wordt op gang gebracht door gist en suiker aan de wijn toe te voegen. Vervolgens lost het door de gisting geproduceerde koolzuurgas op in de wijn. Door het veel grotere volume van de tank, zal de tweede gisting veel sneller verlopen dan bij een ‘méthode traditionnelle’ (waarmee de tweede gisting op de fles plaatsvindt zoals bij Champagne en Cava). Dit proces zorgt ervoor dat de Prosecco zijn schuimige en frisse mousse krijgt. Deze methode van bereiding is minder arbeidsintensief waardoor Prosecco over het algemeen goedkoper is dan bij mousserende wijnen zoals Champagne en Cava waarbij de tweede vergisting op de fles plaatsvindt.

Welke soorten Prosecco zijn er?

Er zijn twee soorten Prosecco, namelijk de ‘spumante’ en ‘frizzante’. Het meest voorkomend is de Frizzante, deze heeft een wat lagere koolzuurdruk. Hij wordt gebotteld en afgesloten met een kurk en een touwtje. Daarentegen bevat de Spumante meer koolzuur en meer mousse. De Spumante wordt gebotteld in een stevige fles en afgesloten met een kroonkurk met een (zoals tevens bij Champagne) muselet. Beide soorten zijn overigens gemaakt om jong te drinken.

Prosecco online bestellen

Prosecco online bestellen doet u eenvoudig en voordelig op onze webshop van Budgetwijnen.nl. Bekijk ons volledige en uitgebreide assortiment van alleen de beste Prosecco wijnen tegen zeer scherpe prijzen. Tevens hanteren wij bij bepaalde artikelen staffelkortingen. Dit betekent dat u voordeel ontvangt bij afname van 12 flessen en dit loopt dan verder op bij afname van 18 flessen. Overigens vervallen de verzendkosten (binnen Nederland) bij afname van 12 flessen of bij een besteding van € 95,-. Bekijk onze webshop en bestel uw favoriete Prosecco.

U heeft 1 product in de vergelijking Alles wissen Vergelijken