Rood

Rode wijn komt voort uit een combinatie van most van blauwe druiven en druivenschillen. Deze dienen enige tijd vergist te worden. Rode wijn is rood door de kleurstoffen die in de druivenschillen zitten. Het druivenras bepaalt welke tint de rode wijn heeft. Jonge rode wijnen hebben een wat paarse kleur, oudere wijnen hebben een ietwat oranje of bruinrode kleur. De kwaliteit van de wijn wordt bepaald door het soort druif, de ouderdom en de streek waarin de druiven geteeld worden. De karakters van rode wijnen lopen erg uiteen van vol, fruitig, soepel, complex en krachtig.

Rode wijn is lekker te combineren met rood vlees of kaas. Er zijn ook rode wijnen die wat lichter zijn. Deze zijn goed te combineren met vegetarische, vis- of vleesgerechten. Het beste kan rode wijn gedronken worden op kamertemperatuur. Uiteindelijk bepalen de persoonlijke smaak en soort wijn de temperatuur waarop de wijn het beste gedronken kan worden.

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 990

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 990

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
U heeft 1 product in de vergelijking Alles wissen Vergelijken