Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Sherry

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Sherry kopen

Sherry kopen doet u voordelig en gemakkelijk via onze webshop op www.budgetwijnen.nl. Profiteer van onze scherpe prijzen. Aangezien wij nauwe contacten hebben met onze leveranciers en de landelijke trends en ontwikkelingen op de voet volgen zijn wij in staat om zeer scherp te kunnen inkopen. Om deze reden kunnen wij onze prijzen laag houden en daar profiteert u van mee.

Soorten zoete sherry

Verschillende soorten zoete sherry worden gemaakt de Pedro Ximénez of Moscatel druif. Bekijk ons assortiment met diverse soorten zoete sherry.

Soorten droge sherry

Er zijn verschillende soorten droge sherry. Dit is eigenlijk een fino met een droge of milddroge smaak en heeft een alcoholpercentage van tussen de 15% en 22%. Droge sherry is over het algemeen een blend van meerdere sherry’s.

Herkomst sherry

De herkomst van sherry is erg interessant aangezien dit ook wel ‘xeres’ of ‘xereswijn’ wordt genoemd en dit is een Spaanse versterkte wijn die door middel van het solera-systeem wordt opgevoed. Sherry is afkomstig uit de streek van Jerez de la Frontera, Sanlúcar de Barrameda en El Puerto de Santa María in Andalusië. Alleen wijn gerijpt in één van deze steden mag zich dan ook sherry noemen. Een interessant weetje is dat sherry de Engelse verbastering is van Jerez. In de tijd van de Feniciërs (ook wel het huidige Libanon), toen Jerez nog Xeres heette werden er sherrywijnen in deze regio gemaakt. De Romeinen hebben de naam veranderd in Xeres Ceritium en toen werd er wijn gemaakt. De productie werd doorgezet toen de Moren in de 8e eeuw waren binnengetrokken, echter hoewel de Moren moslim waren mochten zij zelf geen alcohol drinken. Ze lieten het druivensap gisten en maakten er alcohol van en dit maakte het in die tijd interessant voor Hollandse handelaren, aangezien er in Holland verschillende likeuren van gemaakt werden. De naam Ceritium was inmiddels veranderd in Sheris. Jerez werd in 1492 een welvarende stad nadat de Moren waren vertrokken en dit trok piraten aan. Eén van de piraten was Francis Drake, die in 1587 de haven van Cádiz binnentrok en zo 3.000 tonnen aan sherry roofde. Hierdoor werd de drank erg populair in Engeland en wordt in dit land sherry nog altijd het meest gedronken.