Bourgogne
Cremant de Bourgogne bestellen
Wilt u Cremant de Bourgogne bestellen? Ga dan naar de webshop van www.budgetwijnen.nl en bestel uw favoriete Cremant de Bourgogne. Het online bestellen is gemakkelijk en voordelig waarvoor u het huis niet eens uit hoeft.
Kenmerken Cremant de Bourgogne
Eén van de kenmerken van Cremant de Bourgogne is dat Cremant een mousserende wijn uit Frankrijk is en andere Franssprekende gebieden. De wijn wordt gemaakt volgens de méthode traditionnelle. Voor 1994 werd deze vinificatiemethode ‘méthode champenoise’ genoemd. De term ‘Cremant’ is sinds 1989 door de Franse wetgeving beschermd. Dit komt door de verwarring met Champagne, waardoor enkel Champagne uit het gelijknamige Franse gebied deze naam mag dragen. Evenmin mag de term Cremant in het Champagnegebied gebruikt worden. Cremant de Bourgogne wordt gemaakt van Chardonnay, Ganay, Pinot Noir en Aligoté druiven.
Soorten Cremant de Bourgogne
Er zijn diverse soorten Cremant de Bourgogne. De Bourgogne is bekend van de wijn die wordt gemaakt van de Pinot Noir en Chardonnay druif. Dit zijn dan ook de belangrijkste druiven voor de productie van Cremant de Bourgogne, om hiermee de mousserende variant te maken. Een kwart van alle Cremants is de uit Frankrijk afkomstige Cremant de Bourgogne. Cremant de Bourgogne is er overigens in de witte en rosé versie. Een goede Cremant de Bourgogne uit ons assortiment is bijvoorbeeld de Veuve Ambal Cremant de Bourgogne Millesime Brut.
Verschil Cremant de Bourgogne en Champagne
Het verschil tussen Cremant de Bourgogne en Champagne is onder meer dat het Bourgogne gebied zuidelijker ligt dan het Champagne gebied. Aangezien de Bourgogne zuidelijker ligt dan Champagne betekent dat dit ook warmer is en dit houdt in rijpere druiven waardoor er meer fruittonen in Cremant de Bourgogne aanwezig zijn ten opzichte van Champagne. Champagne wordt overigens gemaakt uit enkel drie druivenrassen, namelijk Pinot Noir, Pinot Meunier en Chardonnay. De toegestane druiven voor Cremant de Bourgogne zijn Pinot Noir en Chardonnay. Bij de productie van Cremant wordt dezelfde indeling in dosage aangehouden als bij champagne en dit betekent dat er in het laatste stadium van de productie een hoeveelheid suiker wordt toegevoegd. Over het algemeen is de regel, hoe minder suiker, hoe beter de kwaliteit van de Cremant.