Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Bergsig Estate wijnen

12 producten
Sorteer op
Speciale prijs € 10,45 Normale prijs € 12,50
Speciale prijs € 12,35 Normale prijs € 14,20
Speciale prijs € 8,45 Normale prijs € 9,95
Speciale prijs € 24,95 Normale prijs € 26,95
Speciale prijs € 26,25 Normale prijs € 30,20
Speciale prijs € 26,25 Normale prijs € 30,20
Speciale prijs € 7,90 Normale prijs € 8,95
Speciale prijs € 32,50 Normale prijs € 37,40
Speciale prijs € 11,60 Normale prijs € 12,95
Speciale prijs € 7,95 Normale prijs € 8,95

Bergsig Estate Wijnen

Zuid-Afrikaanse Bergsig Estate wijnen

Met een oppervlakte van 250 hectare is Bergsig in Rawsonville bij Worcester een van de grootste wijngoederen in Zuid-Afrika. De naam Bergsig heeft te maken met het uitzicht op de Drakensbergen, maar belangrijker voor de bodemstelling van de wijngaard is de ligging bij de Breede Rivier. Die rivier heeft in de loop der tijden voor een grote variatie aan bodemtypes gezorgd die het mogelijk maakt om met een al even gevarieerde aanplant te werken voor zowel wit als rood.

Bergsig Estate is al sinds generaties in handen van de familie Lategan en wordt momenteel geleid door wijnmaker De Wet Lategan. Dat deze jonge wijnmaker bijzonder getalenteerd is blijkt wel uit de resultaten tijdens wijnconcoursen, zijn wijnen worden regelmatig met goud of zilver bekroond. Eén van de absolute toppers hierbij is de Chardonnay barrel fermented.

Bergsig Estate Chardonnay

Bergsig Estate Chardonnay heeft heerlijke frisse tropischachtige geuren. Waarin onder andere citroen, banaan en limoen zijn te herkennen, deze tropengeuren worden ondersteund met rooktonen van de hout lagering. In de smaak zijn onder andere nuances van versgebakken brood terug te proeven. Al met al een zeer mooie zuivere wijn in een bourgogne stijl. De wijn is op zijn best als die op een temperatuur van 10-12 graden wordt geserveerd.

De beste Bergsig Estate wijn

Uiteraard heeft Budgetwijnen de beste Bergsig Estate wijnen voor u geselecteerd. Indien u vragen over de wijnen of het bestelproces heeft, neem dan contact met ons op. Wij staan u graag te woord!