Italiaanse witte wijn

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 368

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 368

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Italiaanse witte wijn kopen

Wilt u Italiaanse witte wijn kopen? Bekijk dan ons uitgebreide assortiment. Wij bieden alleen de beste kwaliteitswijnen tegen zeer scherpe prijzen. Naast dat wij zeer scherp kunnen inkopen, vanwege onze goede banden met onze leveranciers en het nauwlettend volgen van landelijke trends, kunt u tevens profiteren van de staffelkortingen die wij hanteren. Bij een afname van 12 flessen pakt u uw voordeel en dit is ook het geval bij afname van 18 flessen, waarmee dit nog verder kan oplopen in uw voordeel!

De beste Italiaanse witte wijn

De beste Italiaanse witte wijn wordt uiteraard voorzien van het DOCG certificaat. Dit betekent ‘Denominazione di Origine Controllata e Garantita’. Dit keurmerk dat sinds 1963 in het leven is geroepen maakt de kwaliteit van wijnen kenbaar voor wijndrinkers.

Soorten Italiaanse witte wijn

Vanouds werd Italiaanse wijn uitsluitend gemaakt van inheemse rassen. Dat is vaak nog zo maar internationale druiven zijn steeds meer in opmars. Als we het hebben over soorten Italiaanse witte wijn kunnen we stellen dat de meeste witte wijn licht en weinig geurig is, maar in het noorden komen bijzonder aromatische types voor en verspreid over de streek zijn er wijnmakers die proberen volle Chardonnay met hout te maken. Naast de internationale bekendere druiven als de Sauvignon Blanc, Viognier, de Pinot Blanc en de Müller-Thurgau zijn er tevens lokale soorten Italiaanse witte wijnen zoals de Pinot Grigio, Verdicchio (die iets bekender zijn), maar zijn ook de druiven Arneis, Fiano, Vernaccia, Pecorino, Glera, Biancolella, Carricante, Falanghina, Vermentino, Garganega, Cortese, Malvasia, Timorasso, Moscato, Durella, Greco di Trufo en Trebbiano druiven die hier verbouwd worden.

Witte wijn uit Italië voordelig bestellen

Witte wijn uit Italië voordelig bestellen doet u gemakkelijk en snel bij Budgetwijnen.nl. Pak uw voordeel en bestel uw favoriete Italiaanse witte wijn. U hoeft hier zelfs de deur niet eens voor uit. Onze pakketbezorgers leveren de wijn bij u aan de deur. Uiteraard is het wel handig dat u een goede plek heeft waar u de wijnen kunt bewaren. In dat geval heeft u altijd voldoende voorraad, ook als u eens onverwachts bezoek krijgt en toch een kwalitatief hoogwaardige wijn wilt schenken aan uw gasten.

U heeft 1 product in de vergelijking Alles wissen Vergelijken