Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Emilia Romagna

8 producten
Sorteer op
Speciale prijs € 5,25
Normale prijs € 5,95
Speciale prijs € 5,75
Normale prijs € 6,95
Speciale prijs € 12,35
Normale prijs € 14,20
Speciale prijs € 22,95
Normale prijs € 26,40
Speciale prijs € 20,50
Normale prijs € 23,60
Speciale prijs € 11,45
Normale prijs € 12,95
Speciale prijs € 4,95
Normale prijs € 5,70

Witte wijn uit Emilia-Romagna kopen

Wilt u witte wijn uit Emilia-Romagna kopen? Kijk dan eens in ons assortiment. Wij bieden alleen de beste witte wijn uit Emilia-Romagna aan tegen zeer scherpe prijzen. Dit komt door onze gunstige positie mede door de goede banden met onze leveranciers, het op de voet volgen van landelijke trends en ontwikkelingen, doordat wij geen extra kosten hoeven te maken als webshop voor een fysieke winkel en het bijbehorende winkelpersoneel.

Soorten witte wijn uit Emilia-Romagna

Er zijn diverse soorten witte wijn uit Emilia-Romagna. Gelegen in het noorden van Italië heeft het wijngebied Emilia-Romagna de toepasselijke bijnaam ‘de buik van Italië’ gekregen. Witte wijn uit Emilia-Romagna is vrijwel nooit zwaar alcoholisch maar juist fris en licht. Dit komt door de plek van de verschillende wijngaarden en het klimaat.

Kenmerken witte wijn uit Emilia-Romagna

Eén van de kenmerken van witte wijn uit Emilia-Romagna is dat het gebied niet eens zozeer bekend staat om de productie van wijnen, maar juist beroemd is vanwege de Parmaham, Parmezaanse kaas, Aceto Balsamico en Mortadella. De wijngaarden gelegen in Emilia-Romagna zijn gelegen op heuvels op het noordoosten. Hierdoor is er geen klimaatinvloed vanuit het zuiden. Door de noordelijke wind is het hier vaak koud in de winter en in het voorjaar. Hierdoor zijn er voornamelijk lichte en frisse wijnen.