Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Olijfolie

5 producten
Sorteer op
Speciale prijs € 13,20 Normale prijs € 14,50
Speciale prijs € 17,95 Normale prijs € 20,65
Speciale prijs € 15,95 Normale prijs € 17,95
Speciale prijs € 14,95 Normale prijs € 16,50

Olijfolie kopen

Olijfolie kopen doet u gemakkelijk en voordelig bij budgetwijnen.nl. Bekijk ons aanbod Olijfolie van het merk Esporão. Wij hebben diverse hoeveelheden olijfolie in ons assortiment van zowel 0,25 liter, 0,5 liter en 0,75 liter. Bent u ook zo’n liefhebber van goede olijfolie? Dan is de olijfolie van Esporão een echte aanrader. De olijventeelt van Portugal gaat terug tot de Romeinse tijd. In de Romeinse tijd werd de kennis overgedragen aan de Visigoten. Daarna hebben de Moren de ontwikkeling van de teelt van olijven voortgezet. Het Portugese woord voor olijfolie is ‘azeite’ en dat is weer afkomstig van het Arabische woord ‘az-zait’ en dit betekent olijf-sap. In de middeleeuwen was olijfolie een belangrijk exportproduct voor Portugal. Het waren kloosters die verantwoordelijk waren voor de olijfgaarden en daardoor kreeg deze olie de bijnaam ‘Heilige olie’. Het werd in die tijd tevens voor geneeskrachtige doeleinden gebruikt.

Groot aanbod extra vierge olijfolie

Bij Budgetwijnen hebben we een groot aanbod extra vierge olijfolie. Esporão Extra Virgin (vierge) olijfolie is gemaakt van geselecteerde olijven die op het juiste moment zijn geoogst. De fruitige en frisse Esporão Extra Virgin olijfolie is te herkennen aan zijn geelgroene kleur en ruikt erg fruitig vanwege de groene en rijpe olijven. Deze olijfolie past erg goed bij een breed scala aan gerechten zoals bij soep en brood. Belangrijk is om de olijfolie gekoeld te bewaren, het liefst uit het zonlicht.

Portugese olijfolie

Portugese olijfolie is erg populair en van hoge kwaliteit. De olijfolie van Esporão is dan ook afkomstig uit het Portugese gebied Alentejo en dit staat hierom bekend. Van deze Portugese olijfolie hebben we naast de Esporão Extra Virgin Olijfolie tevens de Esporão Galega Olijfolie (0,5 liter), Esporão Seleccao Olijfolie (0,5 liter) en de Esporão DOP Mouro Olijfolie (0,25 liter).

Olijfolie bestellen bij Budgetwijnen.nl

Olijfolie bestellen bij Budgetwijnen.nl doet u gemakkelijk en voordelig via onze webshop. Wij hebben zeer scherpe aanbiedingen van de beste olijfolie uit Portugal. Deze olijfolie is heerlijk te gebruiken als dressing voor salades en koude gerechten. Deze olijfolie is overigens niet geschikt om in te bakken, maar puur echt voor salades en koude gerechten waarmee de olijfolie echt tot z’n recht komt.