Gamay Rose

Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

De lekkerste Gamay Rose

Voor de lekkerste Gamay Rose bent u bij Budgetwijnen aan het juiste adres. In ons assortiment treft u enkel de beste kwaliteitswijnen van over de hele wereld. Bekijk ons aanbod op www.budgetwijnen.nl en bestel gemakkelijk en voordelig de lekkerste Gamay Rose. Wij werken met een pakketdienst die bij u aan huis levert. Dit betekent dat u voor de lekkerste Gamay Rose zelfs de deur niet eens meer uit hoeft.

Kenmerken Gamay Rose

Eén van de kenmerken van Gamay Rose is dat de Gamay druif een blauw ras is. Uit DNA onderzoek is gebleken dat dit ras een kruising is tussen de Franse Pinot Noir druif en de Oostenrijkse inheemse druif Heunisch Weiss. De druif is al in de 14e eeuw opgedoken in het Franse plaatsje Gamay, zo’n 10 kilometer ten zuidwesten van de stad Beaune. Door de hoge opbrengsten van de Gamay druif werd dit een bedreiging voor de gevoelige en delicate Pinot Noir druif. Destijds werd door Hertog Filips de Stoute de Gamay druif in 1395 uit Bourgondië verbannen met als reden ‘schadelijk voor de gezondheid’. De Gamay druif is een sterke groeier en dit betekent dat naarmate de wijnstok ouder wordt de uitlopers steeds minder intensief geleiden. Kenmerkend en typisch voor de smaak van Gamay Rose is de uitgesproken fruitigheid met tonen van frambozen en kersen.

Tarani Gamay Rose

Als we het hebben over een lekkere wijn is dit wel de Tarani Gamay Rose. Deze wijn is helder lichtroze van kleur met een bouquet van frambozen en besjes. Dit zorgt voor een levendige geur. In de smaak komt met name rood fruit naar voren met een levendige zuurgraad. De Tarani Gamay Rose wordt gemaakt van de Gamay druif en is afkomstig uit Toulouse in Frankrijk waar zich de wijngaarden bevinden. Dit gebied is zeer uitgestrekt en dit betekent een diversiteit van de bodem bestaande uit zowel klei, zand als stenen. Tarani heeft dan ook terecht al vele prijzen en medailles gewonnen voor deze mooie kwaliteitswijn. Wij zijn in staat om Tarani Gamay Rose zeer scherp te kunnen inkopen en dit betekent dat u hiervan profiteert aangezien wij Tarani Gamay Rose ook weer zeer scherp kunnen verkopen.

U heeft 1 product in de vergelijking Alles wissen Vergelijken