Droge witte wijn

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 1511

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 1511

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Smaakvolle droge witte wijn kopen

Heeft u zin in een lekker droog wit wijntje? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Budgetwijnen biedt een breed assortiment aan droge witte wijnen geselecteerd door deskundige wijnkenners. De meeste droge witte wijnen bij ons in het assortiment zijn afkomstig uit Europa, omdat hier de beste droge witte wijnen worden gemaakt. Naast droge witte wijn uit Europa bieden wij ook een ruim aanbod aan droge witte wijnen van buiten Europa. Bekijk ons aanbod droge witte wijnen en laat u verassen!

Droge witte wijn - Chardonnay of een Sauvignon blanc?

Wat is droge witte wijn? De meest bekende droge witte wijnen zijn toch wel de Chardonnay en de Sauvignon Blanc. Beide wijnen zijn wit én droog, maar wat is het verschil? De Chardonnay is iets voller en laat een zacht gevoel in de mond achter, terwijl de Sauvignon Blanc juist een hogere zuurgraad heeft en een meer kruidige smaak bevat. Naast de Chardonnay en de Sauvignon Blanc zijn er ook minder bekendere soorten droge witte wijn als Pinot Grigio en Viognier.

Wist u dit over droge witte wijn?

Of een wijn droog of zoet is, hangt af van het suikergehalte. Het verschil tussen droge witte wijn en zoete witte wijn is, dat bij droge witte wijn alle suikers omgezet worden in alcohol, terwijl er bij een zoete witte wijn nog veel suikers overblijven. Droge wijn bevat dus weinig suiker, en dit is daarom ook wel te proeven aan de drogere smaak. Witte wijn wordt zowel van witte als blauwe druiven gemaakt, maar bij de blauwe druiven wordt de blauwe schil snel verwijderd voor het vergisten van de druiven en dat zorgt ervoor dat de wijn niet rood kleurt. Rode wijn is altijd van blauwe druiven gemaakt mét schil.

U heeft 1 product in de vergelijking Alles wissen Vergelijken