Droge witte wijn

Tonen als Foto-tabel Lijst

9 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

9 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Bestel uw heerlijke droge witte wijntje bij Budgetwijnen. Wist u, dat of een wijn droog of zoet is, afhangt van het suikergehalte? Het verschil tussen droge witte wijn en zoete witte wijn is, dat bij droge witte wijn alle suikers omgezet worden in alcohol, terwijl er bij een zoete witte wijn nog veel suikers overblijven. Droge wijn bevat dus weinig suiker, en dit is daarom ook wel te proeven aan de drogere smaak.

Een Chardonnay of een Sauvignon blanc?

De meest bekende droge witte wijnen zijn toch wel de Chardonnay en de Sauvignon Blanc. Welke u moet kiezen? Lastig, want beide wijnen zijn wit én droog. Maar er zijn toch wel degelijk merkbare verschillen. Chardonnay is iets voller en laat een zacht gevoel in de mond achter, terwijl Sauvignon Blanc juist een hogere zuurgraad en een meer kruidige smaak heeft. Dit hangt dus helemaal af van je smaak, maar beide druivensoorten hebben hun eigen charmes. 

Wist u dit over witte wijn?

Wist u dat de aroma's van wijn pas echt goed vrijkomen in een bol glas? Witte wijnglazen zijn smaller, omdat de wijn niet te snel mag opwarmen. Witte wijn drink je namelijk lekker koel. Witte wijn wordt zowel van witte als blauwe druiven gemaakt, maar bij de blauwe druiven wordt de blauwe schil snel verwijderd voor het vergisten van de druiven en dat zorgt ervoor dat de wijn niet rood kleurt. Rode wijn is altijd van blauwe druiven gemaakt mét schil.

U heeft 1 product in de vergelijking Alles wissen Vergelijken