Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Matsu wijnen

4 producten
Sorteer op
Speciale prijs € 26,95 Normale prijs € 31,00
Speciale prijs € 33,79 Normale prijs € 38,85
Speciale prijs € 16,59 Normale prijs € 19,10
Speciale prijs € 9,95 Normale prijs € 11,45

Wijnhuis Matsu

Matsu is méér dan een wijnhuis of een wijn. Matsu wijnen zijn wijnen die op een duurzame manier geproduceerd worden door het wijnproject van Vintae uit het Spaanse wijngebied Toro, gelegen ten noordwesten van Madrid. Het bedrijf is opgericht in 1995 en heeft zijn basis in de Ribera del Duero regio, een van de meest prestigieuze wijngebieden van Spanje. Vintae staat bekend om het gebruik van traditionele wijnmakingtechnieken in combinatie met moderne innovaties en is toegewijd aan het produceren van wijnen van de hoogste kwaliteit. Matsu, een van de merken van Vintae, richt zich specifiek op de productie van premium Tinto Fino (Tempranillo) wijnen uit de Ribera del Duero regio.

Wijngebied Ribera del Duero

Ribera del Duero is een van de meest prestigieuze wijngebieden van Spanje en staat bekend om de productie van hoogwaardige rode wijnen, voornamelijk gemaakt van de Tempranillo druif. Het gebied is gekenmerkt door een koud en semi-arid klimaat, waardoor de druiven snel rijpen en een uitstekende concentratie en balans hebben. De bodem van Ribera del Duero is voornamelijk samengesteld uit kalkhoudende leisteen, wat bijdraagt aan de unieke smaak en kwaliteit van de wijnen uit dit gebied.

Ribera del Duero heeft in de afgelopen decennia een snelle opkomst doorgemaakt en is nu een van de meest gevestigde wijngebieden van Spanje. Veel bedrijven richten zich op de productie van premium wijnen en zijn toegewijd aan het behoud en de verbetering van de kwaliteit van de wijnen uit dit gebied.

Geduldig evenwicht in Matsu wijnen

Raúl Acha is de wijnmaker van de Matsu wijn en volgens zijn filosofie kan de beste wijn alleen gemaakt worden als er geduldig evenwicht is. Matsu betekent geduldig evenwicht in het Japans en de Matsu-wijnreeks is dan ook een eerbetoon aan de Japanse traditie van het behoud van de natuur in haar puurste vorm. De rode wijnen worden volledig biologisch geproduceerd en worden gemaakt van tempranillo druiven die op oude wijnstokken groeien en een unieke smaak hebben die kenmerkend zijn voor de regio. Matsu wijnen zijn bekend om hun intense aroma's en smaken van rood fruit, kruiden en een vleugje specerijen. De wijnen worden gekenmerkt door hun volle body, rijke textuur en een lange afdronk.

Druivensoort Tempranillo

Tempranillo is een van de meest populaire rode druivensoorten in Spanje en wordt voornamelijk gebruikt in de productie van rode wijnen uit de regio's Rioja en Ribera del Duero. De druif is ook bekend onder andere namen, zoals Tinto Fino in Ribera del Duero en Aragón, Cencibel in La Mancha, en Tinto del País in Ribera del Duero.

Matsu El Picaro wijn

Een absolute aanrader uit het aanbod Matsu wijnen is de Matsu El Picaro. Een lichte rode wijn afkomstig uit het Spaanse Toro. De wijn is helder robijnrood van kleur en heeft een bouquet met aroma’s van bramen, bosbessen en tonen van lichte mineralen. De smaak is complex en fris met tonen van zwart fruit en lichte tonen van kruidigheid en hout met een rijke, soepele en lange afdronk. Proef het nu zelf!

Matsu wijnen eenvoudig bestellen bij budgetwijnen

Uiteraard heeft Budgetwijnen de Matsu wijnen voor u geselecteerd tegen de scherpste prijs. De Matsu Wijnen worden per fles aangeboden. U kunt iedere gewenste hoeveelheid bestellen en daarnaast ook de wijnen met elkaar combineren. Heeft u na een avond Matsu rode wijn over en wilt u deze bewaren? In onze blog leest u er alles over.