Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Sardinie

15 producten
Sorteer op
Speciale prijs € 12,75 Normale prijs € 13,95
Speciale prijs € 21,95 Normale prijs € 23,95
Speciale prijs € 9,90 Normale prijs € 10,95
Speciale prijs € 11,90 Normale prijs € 13,95
Speciale prijs € 19,85 Normale prijs € 21,95
Speciale prijs € 17,70 Normale prijs € 18,95
Speciale prijs € 8,25 Normale prijs € 9,50
Speciale prijs € 9,95 Normale prijs € 11,45
Speciale prijs € 14,95 Normale prijs € 17,20
Speciale prijs € 11,29 Normale prijs € 13,00
Speciale prijs € 9,49 Normale prijs € 10,90

Witte wijn uit Sardinië kopen

Wilt u witte wijn uit Sardinië kopen? Dan bent u bij Budgetwijnen aan het juiste adres. In ons assortiment vindt u alleen wijnen van de hoogste kwaliteit waaronder witte wijn uit Sardinië. Wij volgen de landelijke trends en ontwikkelingen op de voet en hebben goede banden met onze leveranciers en dit stelt ons in staat om zeer scherp te kunnen inkopen. Hier profiteert u uiteraard van mee. Daarnaast hebben wij geen extra kosten als het gaat om winkelpersoneel of etalagekosten, aangezien wij een webshop zijn. Nog een bijkomend voordeel is dat wij gebruik maken van staffelkortingen waarmee uw voordeel kan oplopen voor het bestellen van uw favoriete witte wijn uit Sardinië.

Soorten witte wijn uit Sardinië

Er zijn diverse soorten witte wijn uit Sardinië waaronder witte wijn gemaakt van de Vermentino druif. Deze witte wijn is strogeel van kleur met groene tinten. Het bouquet bestaat uit witte bloemen, perzik, pruim, citrus en is licht kruidig en mineralig. De smaak is vooral fris met citrus en wit fruit. Al sinds de bronstijd wordt er al wijn verbouwd in Sardinië. Na de Tweede Wereldoorlog werd door de Italiaanse overheid de aanplant van nieuwe wijngaarden enorm gestimuleerd. Met name is het de laatste dertig jaar een succesvol gebied al het gaat om witte wijn uit Sardinië. De wijngaarden liggen grotendeels dichtbij de zee, aangezien dit zorgt voor verkoeling en dat maakt, samen met het ideale klimaat, de ideale omstandigheden voor kwalitatief hoogwaardige witte wijn uit Sardinië.

Kenmerken witte wijn uit Sardinië

Enkele kenmerken van witte wijn uit Sardinië is dat de Vermentino druif de belangrijkste druif van Sardinië is, aangezien deze druif een veelzijdigheid aan wijnen geeft. Sardinië is een bergachtig eiland en ligt 180 kilometer van het Italiaanse vasteland, ten zuiden van Corsica. Er heerst een (Middellandse) zeeklimaat en de bodem is hoofdzakelijk van vulkanische oorsprong. De witte wijn gemaakt van de Vermentino druif is overigens de enige druif die het DOCG predicaat mag dragen. De eis hiervan is wel dat dit afkomstig moet zijn uit het productiegebied Sardinië. Gezien de culinaire specialiteiten van dit gebied past witte wijn uiteraard erg goed bij bijvoorbeeld de plaatselijke zeekreeft, inktvis, krab en ansjovis.