Witte wijn uit Toscane

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 34

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 34

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Witte wijn uit Toscane kopen

Wilt u witte wijn uit Toscane kopen? Bekijk dan ons assortiment van witte wijn uit Toscane. Witte wijn berust stevig op Trebbiano en is doorgaans licht met weinig geur, wijn voor alledag. Tegenwoordig is witte wijn uit Toscane eenvoudig om online te kopen. U hoeft er de deur niet eens meer voor uit. Wij kunnen de beste wijn tegen de scherpste prijs aanbieden en daar profiteert u als klant ook flink van mee. Bekijk ook onze staffelkortingen die leuk kunnen oplopen tot zeer voordelige prijzen voor alleen de beste witte wijn uit Toscane. Bijvoorbeeld van wijnhuis Frescobaldi. Dit wijnhuis behoort tot één van de grootste wijnpioniers uit Toscane.

Soorten witte wijn uit Toscane

Er zijn diverse soorten witte wijn uit Toscane, namelijk van de Vermentino, Vernaccia, Sauvignon Blanc, Malvasia, Greco en Grechetto druif uit Toscane. Dit is echter geen streek om op rassen te letten want die staan zelden vermeld op de etiketten. De bodemgesteldheid is wisselend; er is klei, zand, zand met rolstenen en kalkhoudende leem.

Kenmerken Toscaanse witte wijn

Eén van de kenmerken van Toscaanse witte wijn is een belangrijke vuistregel: ‘Hoe meer Malvasia de blend bevat, hoe voller en notiger de wijn’. Toscane is als belangrijk wijngebied een groot aantal D.O.C.’s (Denominazione di Origine Controllata) rijk.

Beste witte wijn Toscane

De beste witte wijn uit Toscane vindt u bij Budgetwijnen. Hoewel Toscane vooral bekend staat om de rode wijn, worden er ook diverse witte druivenrassen verbouwd. Denk hierbij aan de witte wijn gemaakt van Vernaccia, Malvasia Bianco en Trebbiano druiven. Als we het dan hebben over de bete witte wijn uit Toscane is de wijn gemaakt van de Vernaccia druif hier een goed voorbeeld van. Echter lopen de smaken van witte wijn uit Toscane erg uiteen. Er is witte wijn die droog van smaak is, maar er is ook witte wijn die zeer fruitig van smaak is. Juist omdat er voor iedereen wel een geschikte wijn is, maakt dit Toscane tot een zeer geliefde wijnstreek met witte wijn van de beste kwaliteit. Ons assortiment bestaat dan ook enkel uit kwaliteitswijnen.

U heeft 1 product in de vergelijking Alles wissen Vergelijken