Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Bergsig Estate Chardonnay

(0 reviews)

De Bergsig Estate Chardonnay heeft een heerlijke, frisse, citroen / limoenachtige geur met ondersteunende rooktonen van de hout lagering. In de smaak zijn onder andere nuances van versgebakken brood terug te proeven. Al met al een zeer mooie zuivere wijn in een bourgogne stijl. De wijn wordt ontwikkeld in Zuid-Afrika bij Worcester een van de grootste wijngoederen van Zuid-Afrika. Dit is de wijngaard waar alle druiven van het bekende wijnmerk Bergsig vandaan komen.

  • check Wijnland: Zuid-Afrika
  • check Wijnstreek: Breede River Valley
  • check Druivensoort(en): Chardonnay
  • check Smaakprofiel: Vol & Rond
  • check Lekker bij: Gevogelte, Salades, Vis
minus plus
Levertijd wordt berekend...
Kom je er niet uit?
We zijn beschikbaar op werkdagen van 08:30 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Details

Bergsig Estate Chardonnay

Bergsig Estate Chardonnay heeft heerlijke frisse tropischachtige geuren. Waarin onder andere citroen, banaan en limoen zijn te herkennen, deze tropengeuren worden ondersteund met rooktonen van de hout lagering. In de smaak zijn onder andere nuances van versgebakken brood terug te proeven. Al met al een zeer mooie zuivere wijn in een bourgogne stijl. De wijn is op zijn best als die op een temperatuur van 10-12 graden wordt geserveerd.

Het Bergsig wijnhuis

Met een oppervlakte van 250 hectare is Bergsig in Rawsonville bij Worcester een van de grootste wijngoederen in Zuid-Afrika. De naam Bergsig heeft te maken met het uitzicht op de Drakensbergen. Maar belangrijker voor de bodemstelling van de wijngaard is de ligging bij de Breede Rivier. Die rivier heeft in de loop der tijden voor een grote variatie aan bodemtypes gezorgd, die het mogelijk maakt om met een al even gevarieerde aanplant te werken voor alle soorten druiven.

Bergsig Estate is al sinds generaties in handen van de familie Lategan en wordt momenteel geleid door wijnmaker De Wet Lategan. Dat deze jonge wijnmaker bijzonder getalenteerd is blijkt wel uit de resultaten tijdens wijnconcoursen, zijn wijnen worden regelmatig met goud of zilver bekroond. Eén van de absolute toppers hierbij is de Chardonnay barrel fermented.

Eten & drinken

De Bergis Estate Chardonnay past perfect bij gevogelte, kipgerechten, vis, en dan vooral bij zalm.

Specificaties Bergsig Estate Chardonnay

Deze droge witte wijn heeft een alcoholpercentage van 13% en de fles heeft een inhoud van 75 cl. Zoekt u een toegankelijke volle witte wijn, die u op veel momenten kunt serveren dan moet u zeker de Bergsig Estate Chardonnay een keer proberen.

Meer informatie
Artikelnummer 21101550B
Land Zuid-Afrika
Wijnstreek Breede River Valley
Druivensoort Chardonnay
Smaakprofiel Vol & Rond
Serveertip Gevogelte, Salades, Vis
Inhoud 75 CL
Productsoort Witte wijn
Merk Bergsig Estate
Jaargang 2022
Extra info jaargang De aangegeven jaargang is onder voorbehoud (indien van toepassing). Wanneer u zeker wilt zijn van een jaargang kunt u contact opnemen met onze klantenservice.
Reviews
Gerelateerde artikelen
Kom je er niet uit?
We zijn beschikbaar op werkdagen van 08:30 tot 17:00
Neem contact met ons op