Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Tannat

17 producten
Sorteer op
Speciale prijs € 10,90
Normale prijs € 11,95
Speciale prijs € 18,45
Normale prijs € 19,95
Speciale prijs € 12,45
Normale prijs € 13,95
Speciale prijs € 8,85
Normale prijs € 10,20
Speciale prijs € 6,75
Normale prijs € 7,75
Speciale prijs € 22,45
Normale prijs € 22,95
Speciale prijs € 10,90
Normale prijs € 11,95
Speciale prijs € 8,90
Normale prijs € 9,95
Speciale prijs € 13,19
Normale prijs € 15,15
Speciale prijs € 26,50
Normale prijs € 30,50
Speciale prijs € 25,95
Normale prijs € 29,85
Speciale prijs € 25,25
Normale prijs € 29,05
Speciale prijs € 20,95
Normale prijs € 24,10
Speciale prijs € 6,65
Normale prijs € 7,65
Speciale prijs € 6,30
Normale prijs € 7,25

De lekkerste Tannat wijn

Voor de lekkerste Tannat wijn bent u bij Budgetwijnen aan het juiste adres. Alleen wijnen van de hoogste kwaliteit is wat wij in ons assortiment hebben.

Tannat wijn uit Uruguay bestellen

Naast Frankrijk is Uruguay het tweede thuisland van de Tannat druif, waar het soepele rode wijn levert met frambozen en bramenaroma’s. Wilt u Tannat wijn uit Uruguay bestellen? Bekijk dan eens het prachtige assortiment van Tannat wijn van Bodegas Carrau. Bodegas Carrau is een wijnbedrijf met een eeuwenoude historie die teruggaat naar 1752. De familie Carrau was in deze tijd bezig met het aanplanten van druiven in het Spaanse Catalonië, waarna ze in 1930 emigreerden naar Uruguay, in de buurt van de hoofdstad Montevideo. Daar zijn ze toen begonnen met het aanplanten van druiven en de rest geschiedde.

Tannat wijn kopen

De Tannat druif is een gespierd en tanninerijk ras dat groeit in Zuidwest-Frankrijk. Deze druif wordt vooral gebruikt in Madiran maar ook in rode wijn van Irouléguy, Tursan en Côtes de Saint-Mont. Wilt u Tannat wijn kopen? Bekijk dan het uitgebreide assortiment van Budgetwijnen. Alleen de beste kwalitatieve wijnen bieden wij aan tegen zeer scherpe prijzen. Gemakkelijk en snel online bestellen en u hoeft er de deur niet eens voor uit. Wij werken samen met een vaste bezorgdienst van pakketten die uw pakket aan de deur aflevert.

Oorsprong Tannat wijn

De oorsprong van Tannat wijn ligt vermoedelijk in de Franse provincie Béarn. De term Tannat komt uit het Occitaans waarmee Tannat van ‘Tanin’ komt en dit betekent ‘gebruind’. Dit komt door de sterke concentratie tannines, maar dit kan ook de donkere kleur van de druif betekenen of het bruinachtige aspect van de bladeren. De Tannat struik bestaat uit compacte druiventrossen, is cilinderachtig van vorm, bevat bolvormige druiven met een gemiddelde grootte en is blauwzwart gekleurd met een dikke huid. Tannat druiven geven een late productie en groeit het liefst op grindachtige zandgrond. De wijnen zijn fruitig, rijk aan contrast, bevatten aroma’s van frambozen, kaneel, exotisch hout en tabak met tannine. Vervolgens rijpt de wijn in eikenhouten vaten, waarin de tannine zich verzacht. Hierdoor geeft de Tannat wijn een intens rode wijn met een grote complexiteit die goed oud wordt.