Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Uruguay

5 producten
Sorteer op
Speciale prijs € 22,45 Normale prijs € 22,95
Speciale prijs € 10,90 Normale prijs € 11,95
Speciale prijs € 10,90 Normale prijs € 11,95
Speciale prijs € 8,90 Normale prijs € 9,95

Rode wijn uit Uruguay kopen

Uruguay is een zeer geschikt land voor wijnbouw, aangezien het klimaat en de bodemsamenstelling sterk overeenkomen met die van het Franse Bordeaux. Echter is het in Uruguay wel warmer, maar in principe wordt het nooit warmer dan 35˚C en daarbij zorgt de zee nog voor enige verkoeling. Vanwege de grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht ontwikkelen de druiven mooie zuren. Rode wijn uit Uruguay kopen doet u gemakkelijk en tegen scherpe prijzen bij Budgetwijnen.

Kenmerken rode wijn uit Uruguay

De wijnbouw in Uruguay lijkt in vele opzichten op die van Brazilië. De wijngaarden lopen bij wijze van spreken gewoon door bij de grens. Men verbouwt er dezelfde rassen en de stijl van wijn maken gebeurt op Europese wijze. De wijnbouw in Uruguay is al rond 1870 ontstaan in de tijd van de Italiaanse en Spaanse immigranten die zich hier vestigden. De meest aangeplante druivenrassen voor het produceren van rode wijn bestaan uit de Cabernet Franc en de Cabernet Sauvignon. De betere kwaliteitswijnen in Uruguay worden gemaakt van de Tannat druif. Deze druif werd ten tijde van de Spaanse immigratie meegenomen uit het Baskenland. In het oosten grenst Uruguay aan het grootste wijnland van Zuid-Amerika en dat is Argentinië. Om te concurreren met dit land heeft de regering van Uruguay in de jaren ’80 geïnvesteerd in nieuwe aanplant van druivenrassen en in moderne technieken en hierdoor zijn buitenlandse wijnhuizen zich gaan vestigen in dit zeer interessante land voor wijnbouw.

Rode wijn uit Uruguay bestellen

Rode wijn uit Uruguay bestellen doet u eenvoudig bij Budgetwijnen. Wij hebben een mooi assortiment rode wijnen uit dit prachtige land Uruguay. Bijvoorbeeld wijnmerk Bodegas Carrau. Dit bedrijf heeft een eeuwenoude historie en gaat terug naar het jaar 1752, die oorspronkelijk uit Spanje komen. In 1930 verhuisden enkele generaties jonger van deze familie naar Uruguay en daar vestigden ze zich in de hoofdstad Montevideo.