Sangiovese wijn

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 148

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 148

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Sangiovese wijn kopen

Wilt u Sangiovese wijn kopen? Bekijk dan ons uitgebreide assortiment op Budgetwijnen.nl. Een groot assortiment van Sangiovese wijn die u voordelig kunt kopen. Dit komt door onze sterke positie als het gaat om inkopen vanwege de nauwe contact met onze leveranciers waarmee wij de huidige landelijke trends op de voet volgen en daarmee zeer interessant kunnen inkopen. Uiteraard profiteert u hier als klant van mee.

Sangiovese rode wijn bestellen

Sangiovese rode wijn bestellen doet u voordelig en gemakkelijk bij Budgetwijnen. Neem bijvoorbeeld de Sangiovese rode wijn van Gamla, Caldora, Il Cigno, Frescobaldi, Pasqua, Contessa, Donna Terra, La Carminaia en ga zo maar door. Het volledige assortiment vindt u op onze website www.budgetwijnen.nl.

Kenmerken Sangiovese wijn

Kenmerken van Sangiovese wijn zijn onder andere dat dit het meest aangeplante ras van Italië is. De Sangiovese vormt de basis voor alle grote rode Toscaanse wijnen zoals de Chianti, Brunello di Montalcino, Vino Nobile die Montepulciano en Carmignano. Van nature rijpt de Sangiovese druif laat, is nogal zuur en tanninerijk, met fruit van pruimen en kersen, een kruidige toets van tabaksblad en trekjes van leer en wild. Echter zijn er ook veel klonen en dus is er veel variatie van licht en simpel (Sangiovese di Romagna) tot de overtrokken Toscanen met hun stevige beet. Ook in andere streken staat deze druif. In Umbrië is hij op zijn best in Torgiano. In de Marche vooral in Rosso Piceno. In de ‘Nieuwe Wereld’ geeft dit ras zachtere, soepelere wijn dan in Toscane. Vooral Californië produceert goede maar dure Sangiovese. In Argentinië is het succes toegenomen de laatste jaren en ook Australië toont levendige belangstelling.

Oorsprong Sangiovese wijn

De oorsprong van Sangiovese wijn gaat terug naar 1600 in een verhandeling van Giovanni Vettorio Soderini over wijnbouw in Toscane, onder het synoniem Sangiogheto. De naam komt vermoedelijk van ‘Sangius Jovis’ oftewel ‘bloed van Jupiter’. Tot voor kort werd aangenomen dat Toscane de oorsprong zou zijn van Sangiovese wijn. Echter heeft in 2004 DNA aangetoond dat de Sangiovese druif een kruising is tussen de Ciliegiolo en de Calabrese di Montenuovo. Met name dit laatste is nogal een verrassing, aangezien slechts een klein aantal wijnranken bekend zijn van deze redelijk obscure druif, die is ontstaan op een heuvel ten westen van Napels. En die heeft de naam ‘Montenuovo’. Deze heuvel werd in één nacht gevormd door een vulkanische uitbarsting in 1538.

U heeft 1 product in de vergelijking Alles wissen Vergelijken