Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Cinsault

16 producten
Sorteer op
Speciale prijs € 15,95 Normale prijs € 17,95
Speciale prijs € 27,95 Normale prijs € 32,15
Speciale prijs € 37,95 Normale prijs € 43,65
Speciale prijs € 9,90 Normale prijs € 10,95
Speciale prijs € 7,45 Normale prijs € 7,95
Speciale prijs € 12,45 Normale prijs € 13,95
Speciale prijs € 8,20 Normale prijs € 9,50
Speciale prijs € 5,50 Normale prijs € 6,35
Speciale prijs € 5,90 Normale prijs € 6,50
Speciale prijs € 16,90 Normale prijs € 17,95
Speciale prijs € 9,95 Normale prijs € 11,45
Speciale prijs € 7,25 Normale prijs € 8,35
Speciale prijs € 6,29 Normale prijs € 7,25

Cinsault wijn kopen

Cinsault wijn kopen doet u voordelig en gemakkelijk bij Budgetwijnen. Cinsault is een oud mediterraan druivenras dat ook wel geschreven wordt als Cinsaut. Deze druif kent zijn oorsprong in Frankrijk. Wij hebben een groot assortiment van Cinsault wijnen, of althans waar de Cinsault druif in verwerkt is. Zoals van onder andere Revenant Cabernet, Waterkloof, Palombe, False Bay en Heritage du Baron. Zoals u merkt wordt deze wijn wereldwijd verwerkt in de lekkerste wijnen.

Cinsault wijn voordelig bestellen

Cinsault wijn voordelig bestellen doet u eenvoudig en snel bij Budgetwijnen. Bekijk ons volledige aanbod van de beste kwaliteitswijnen tegen de scherpste prijzen. Wij hebben zeer nauwe contacten met onze leverancier en die staan in directe verbinding met de producenten. Aangezien wij nauwlettend de landelijke trends op de voet volgen zijn wij in staat om de beste kwaliteitswijnen tegen zo scherp mogelijk prijzen in de kopen.

Kenmerken Cinsault wijn

Kenmerken van Cinsault wijn is dat dit ook wel het werkpaard in de Languedoc, Provence, zuidelijke Rhône en op Corsica is. De Cinsault druif wordt vaak gebruikt in blends voor rondheid en zoete aroma’s in krachtigere wijnen. Cinsault wordt overigens zelden puur gebruikt. Deze druif heeft een bouquet van framboos, noten en amandel en bevat weinig tannines. Cinsault is een vroeg rijpende druif die een hoog rendement kan opleveren. Deze druif leent zich uitermate goed om machinaal te oogsten. De Cinsault druif wordt veel gebruikt voor roséwijnen waar hij zich uitstekend voor leent en dit is voor een blauwe druif ongewoon. Hij heeft daarnaast weinig pigment. De druif komt vooral in gebieden met een warm klimaat voor. Het was ooit de bakermat van de Languedoc-Roussillon en de Rhône, maar tegenwoordig is de wijn overal te vinden waar wijnbouw mogelijk is. Te denken valt hierbij aan Zuid-Afrika, Californië, Spanje, Marokko, Italië, Australië en Libanon.