Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Gamay

19 producten
Sorteer op
Speciale prijs € 26,95
Normale prijs € 28,95
Speciale prijs € 26,25
Normale prijs € 27,95
Speciale prijs € 21,49
Normale prijs € 22,95
Speciale prijs € 17,65
Normale prijs € 18,95
Speciale prijs € 20,95
Normale prijs € 24,10
Speciale prijs € 17,75
Normale prijs € 20,40
Speciale prijs € 17,75
Normale prijs € 20,40
Speciale prijs € 19,95
Normale prijs € 22,95
Speciale prijs € 12,50
Normale prijs € 14,40
Speciale prijs € 11,95
Normale prijs € 13,75
Speciale prijs € 16,70
Normale prijs € 19,20
Speciale prijs € 12,75
Normale prijs € 14,65
Speciale prijs € 10,50
Normale prijs € 12,10

Gamay wijn kopen

Gamay wijn kopen doet u gemakkelijk online en voordelig bij Budgetwijnen. Bekijk ons assortiment van Gamay wijn. U hoeft er de deur niet eens meer voor uit. Wij hebben de hoogste kwaliteitswijnen tegen zeer scherpe prijzen. Juist omdat wij zeer nauwe contacten hebben met onze leveranciers en landelijke trends op de voet volgen geeft ons dit een interessant financieel voordeel als het gaat om inkopen en daar profiteert u van mee!

Unieke kenmerken Gamay wijn

Unieke kenmerken van Gamay wijn zijn dat deze druif beroemd is door één wijn en dat is de Beaujolais. Nergens bereikt de Gamay druif dezelfde frisse intensiteit en hetzelfde sappige aardbeienfruit als in de granietheuvels van Beaujolais. Net ten noorden van Beaujolais in de Mâconnais is Gamay het hoofdras in de meeste (tamelijk saaie) rode Mâcon en in enkele simpele Bourgogne Rouge. Het ras zit ook in Bourgogne passe-tout-Grains, een menging met Pinot Noir waarvan de Zwitserse echo Dôle heet. Langs en rond de Loire worden er wijnen van gemaakt als Gamay de Touraine, Coteaux du Giennois, Côtes du Forez en Côte Roannaise. Wijnen met op het etiket Gamay uit Oost-Europa en Californië zijn doorgaans respectievelijk Blaufränkisch en Pinot Noir.

Oorsprong Gamay wijn

De oorsprong van Gamay wijn gaat helemaal terug naar 1395. Echter was dit de eerste keer dat de Gamay druif in een document genoemd werd en dit zorgde er ook gelijk voor dat deze druif werd verboden. De reden hiervan was dat de druif een wijn zou leveren die schadelijk zou zijn voor de gezondheid. Vanwege dat Gamay een vroeg rijpende plant is die grote trossen en dus hoge opbrengsten levert, was in die tijd erg populair bij de wijnboeren. Echter haalde de kwaliteit het destijds niet bij de Pinot Noir en daar was nu net de rijkdom van de wijnhandelaren op gericht. Duidelijk een verhaal van belangenbehartiging en dus eigenlijk niets ten nadele van de prachtige Gamay druif.

Gamay wijn voordelig bestellen

Wilt u Gamay wijn voordelig bestellen? Kijk dan eens op de site van Budgetwijnen met een mooi aanbod als het gaat om Gamay wijnen. Zowel rode wijnen als rosé wijnen waarin de Gamay druif verwerkt zijn. Alleen de beste kwaliteitswijn tegen de scherpste prijzen is wat wij bieden.