Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Moldavie

7 producten
Sorteer op
Speciale prijs € 7,75 Normale prijs € 8,50
Speciale prijs € 7,65 Normale prijs € 8,90
Speciale prijs € 7,65 Normale prijs € 8,90
Speciale prijs € 13,50 Normale prijs € 15,55
Speciale prijs € 6,95 Normale prijs € 8,50
Speciale prijs € 6,95 Normale prijs € 8,50
Speciale prijs € 6,95 Normale prijs € 8,50

Moldavische rode wijn bestellen

Moldavische rode wijn bestellen is wellicht niet het eerste dat in u opkomt bij het bestellen van een rode wijn. Echter liggen de wijngaarden in Moldavië op dezelfde breedtegraad als de Bordeaux. Daarnaast voldoet Moldavië aan alle wensen voor een wijnland omdat het een ideaal klimaat heeft, verkoeling van de Zwarte Zee en een goede bodem bevat, met daarbij voldoende kennis van druiventeelt. Sommige delen van het land bestaan uit lage heuvels, terwijl andere delen van het land vlak zijn en daardoor veel wind vangen. Hierdoor is het telen van diverse druivensoorten mogelijk.

Waarom rode wijn uit Moldavië?

Moldavische wijn is in Nederland nogal onbekend en u zult zich dan ook afvragen waarom rode wijn uit Moldavië? Echter is Moldavië echt een wijnland en trots op zijn uitgestrekte wijngaarden vol bekende druivenrassen. Er wordt dan ook al duizenden jaren wijn gemaakt, maar het grootste deel hiervan gaat naar Rusland.

De wijngaarden van Moldavië

Ongeveer 10% van Moldavië bestaat uit wijngaarden en er is geen enkel Europees ander land dat maar iets in de buurt komt van dit hoge percentage. Vroeger was dit namelijk bedacht door de voormalige Sovjet-Unie waarin de potentie van Moldavië als wijnland werd onderkend. Hiermee is de wijnbouw voor Moldavië een zeer belangrijke bron voor inkomsten, juist omdat de economie van dit land er erg slecht voor staat. Er zijn een aantal grote wijnhuizen die voor het grootste deel hun afzet in Rusland hebben, waar de Moldavische wijn een hoge status heeft. Ook inwoners van Roemenië en Oekraïne zijn er gek op Moldavische wijnen. 

De bekendste druivensoorten van Moldavië

De bekendste druivensoorten van Moldavië zijn de inheemse druivensoorten Rara Neagra, Fateasca Alba, Viorica, Feteasca Regala, Feteasca Neagra en Plavai. Al eeuwenlang werden deze soorten geteeld in Moldavië, van soms wel ouder dan 2000 jaar. Wijnmaker Constantin Mimi, tevens de laatste gouverneur van Basrabië studeerde wijnbouw in Frankrijk en door hem kwamen er steeds meer Europese druivensoorten in Moldavië.

Moldavische wijn bestellen

Uiteraard heeft Budgetwijnen de lekkerste Moldavische wijnen voor u geselecteerd tegen de scherpste prijs. Indien u vragen over de wijnen of het bestelproces heeft, neem dan contact met ons op. Wij staan u graag te woord!